sötnos

Då har jag tre väldigt viktiga frågor till mamma från lillan:

1. Hur mår Freddie?
2. Hur mår Ezther?
3. Vad har du på dig?

Hahahaha hon är bara för söt den ungen! Typ varje gång hon hittar en blomma hon tycker är fin eller ett blad, eller typ vad som helst så ger hon alltid det till mig och säger "detta får du av mig, lova att du tar med det hem till sverige" eller "kan du ta hem detta till sverige och ge det till din mamma?"


Yummie

Min hjärna har verkligen vandrat bort till någon annan planet dem senaste dagarna, har inte koll på någonting och nu kommer jag inte ens ihåg vad jag och lillan gjorde i förmiddags. Men vad jag vet är att eftermiddagen var slapp. Träffade två av lillans kompisar och deras nannys vid lekplatsen. Ikväll har det bara varit jag lillan och min värdpappa hemma. Jag lagade köttfärssås och mums vad gott det var!! Nu blir det criminal minds. Hoppas jag iallfall, var inget förra veckan så man vet aldrig! Men min värdpappa sa de skulle va idag så får väl lita på honom.

Jordnötssmör

Min värdfamilj tycker det är jättekonsigt att jag äter skinka på mina frukostmackor. Men dem tycker att jordnötssmör, jordnörssmör och marmelad eller jordnötssmör och cream cheese är helt normalt. Jag saknar SVENSKA matvanor ♥

Vår julskinka har rymt

Påskmiddagen här bestod av "julskinka" och potatismos, sen åt vi tårta. Nu ska vi avsluta kvällen med ännu en barnfilm.

Happy Easter!

Ännu en dag då man gärna hade varit hemma i Skåne och firat påsk med släkten och god mat. Klart att jag längtar hem lite när jag tänker på det, men helt ärligt så tyckte jag att julen var så fruktansvärts jobbig så allt annat känns som en barnlek.

En sak som jag verkligen såg framemot detta året var att se alla amerikanska högtider och traditioner. Är besviken faktiskt. Det är inte så hypat och stort som jag trodde det skulle vara. Jag vet inte om amerikanka traditioner är överskattade eller om jag bara haft "oturen" att fira med familjer som inte firar det så mycket. Jag vet inte. Julafton var omelett till frukost, öppna lite julklappar och sen var det över.

Idag åt vi frukost tillsammans. Mackor och bananabread. Sen gick vi ut i trädgården och letade efter presenter. Jag fick presentkort på starbucks och M&Ms. Annars har det inte hänt så mycket, är som vilken annan dag som helst.
















TACO

Idag har jag och lillan hittat på lite roligheter som att kolla på djur i djuraffären, kolla på födeledagskort inne på CVS och cyklat den nya cyklen till parken och lekt. Varit en lång dag och jag är trött. Men nu ska jag få lite ny energi för det är dags för taaaacos. Och jag får bacon till, yey! Min värdpappa skulle egentligen gjort bacon igår till maten så glömde han det. 14åringen bara "men då kan vi ju ha de till tacosen imorgon" min värdpappa "hahaha neeeej! man kan inte ha bacon till tacos!!!!" jag "he he.. de brukar vi ha ....."

Onsdagkväll = criminal minds med värdpappa

OCH SÅ VILL JAG PASSA PÅ ATT SÄGA GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE RONJA SOM SKA FÖRLÄNGA ETT ÅR MED SIN VÄRDFAMILJ.


imma bee imma bee immaimmaimma beeeeee

Denna kvällen har spenderats med den delen av familjen som är hemma denna veckan. Vi har kollat på film och ätit glass, lite vardagslyx sådär! Vi såg Bee Movie, var bra faktiskt. Kommer vara helt skadad när jag kommer hem, det enda jag kollar på är barnprogram, barnfilmer och criminal minds..

M 18 apr

Denna veckan är det lov från skolan vilket betyder långa dagar för au pairen. Min värdmamma och 17åringen är iväg denna veckan och kollar på collage också. Dagen har gått över förväntan och väldigt snabbt faktiskt. Lillan var iväg på playdate ett par timmar och då passade jag och 14åringen på att kolla på film och äta popcorn.

Nu är jag så trött så jag tror jag somnar snart. Håller dock på att försöka få en liten pratstund med Sofie och Ronja först innan det är läggdags!

Nedförsbacke hem

Och så är dagen äntligen här då jag äntligen (med stolthet) kan säga att jag har bott i USA i 6 månader. Lika många månader som jag varit här har jag kvar innan jag kommer hem. Det känns helt sjukt. Jag har skrivit det förr, och jag tror att i princip alla au pairer känner såhär någon gång: Det känns som jag kom hit igår samtidigt känns det som jag varit här förevigt. Det känns konstigt att jag ska åka hem "snart". Jag har liksom börjat känna att det här är mitt liv nu, det är här jag bor nu, detta är min familj nu. Jag har kommit in i en underbar värdfamilj på bara några veckor och det känns otroligt tufft att veta att jag bara ska bo tillsammans med dem i 6 månader till. Sen kommer jag aldirg mer göra det. Och vem vet när jag  kommer träffa dem igen. Samtidigt kan jag inte bärga mig att komma hem, träffa familj, vänner, skaffa ett jobb och fortsätta med mitt vanliga liv hemma. Det känns på något sätt som jag lever två liv, och att mitt liv i sverige är pausat just nu. Ibland vill jag bara sätta på play och ha min gamla vanliga vardag hemma. Ibland vill jag bara pausa mitt liv i Sverige ännu längre. Det är en jättekonstig känsla.

Jag ser framemot mina 6 månader jag har kvar här. Jag har verkligen det bästa under mitt år här framför mig känns det som. Jag bor äntligen i en familj som jag verkligen tycker om. Det är snart sommar. Jag kommer få besök från Sverige. Och när dessa månaderna är slut har jag lite resande framför mig innan det äntligen bär av hem till älskade Sverige ♥

Lots of love

Jag har haft den bästa helgen på väldigt länge. Igår träffade jag först Emmie. Kändes som vi aldrig varit ifrån varandra och det var så himla kul att ses igen. Vi käkade lunch och sen blev det lite shopping medan vi väntade på att Louise också skulle komma in. Vi fjantade runt en massa och åt middag på tgi friday. Sen åkte vi hem till mig och fjantade lite till innan vi somnade.

Idag smög värdfamiljen runt för att inte väcka oss (vi sov i vardagsrumemt). När vi väl vaknade kom alla in till oss och vi satt och pratade och skrattade allihop och åt frukost tillsammans. Vi tog det lugnt ett ganska bra tag, flippade bla lite med 17 åringens kompis och sen bestämde vi svenskar oss för att ta en promenad till starbucks för lite fika. Efter nån timme gick vi hem igen och började kolla på grease. Mina kära vänner stannade på middag och vi åt lax, ris och grönsaker i curry sås. Gudomligt gott var det! Efter maten fortatte vi sjunga till grease och sen var det dags för Louise och Emmie att ta tåget hem igen.

Efter denna helgen kan jag ju bara konstatera att jag har världens bästa värdfamilj och världens bästa vänner. Har haft så himla roligt och allt har känts så perfekt! Har inte skrattat så här mycket på länge, och då har jag ändå en väldigt rolig värdfamilj. Både Emmies och Louises respons när jag frågade vad dem tyckte om min familj var "kan vi få flytta in?!" Och min värdfamilj sa efter dem åkt att dem verkligen gillade mina vänner.































Love you!

Love

Då var det äntligen helg igen! Idag ska jag träffa EMMIE för första gången på över ett halvår. Senare kommer LOUISE också och det kommer vara första gången på 9 månader vi tre träffas samtidigt. Och var ska vi ses? Jo i självaste new york city ♥ Häftigt! 



Kommer bli grymt! Hade dock vatt perfekt om Sofie & Jennifer också kunde hade här ♥

M 11 apr

Idag har vi haft ca 30 grader här. Så har vatt ute mesta delen av dagen. Medan lillan var i skolan gick jag en runda, sen la jag mig och solade en stund. När jag hämtat lillan så gick vi till parken och åt morötter, kastade stenar i vattnet och lekte på lekplatsen. När vi kom hem igen var det grillad kyckling och hemmagjord potatissallad som stod på menyn! Smaskens




Linedance

Har precis kommit hem från månadens au pair möte. Ikväll var vi på en club och dansade linedance. Har haft roligare, men det var skönt att träffa lite nytt folk iallfall. Snackade speciellt mycket med en tysk tjej, väldigt potentionell vän :) Hon bor i the town bredvid, men vi har typ bara ca 5 minuter mellan oss med bil insåg vi. Nice!

mmmmmmmm marabou

Idag mådde jag inte bra så jag tackade nej till både en dag i NYC och en lunch i Marplewoop. Istället hade jag en väldigt bra dag med min värdfamilj. Alla tjejer i familjen (jag, värdmamma, lillan och 14åringen) åkte till IKEA efter lunch. Lillan tyckte det var jättekul att gå runt. Provsitta ALLA stolar. Lillan fick en lampa, min värdmamma fick 3 saxar, jag fick marabou, rostad lök, knäckebröd och svensk ost. Sen köpte vi älgpasta också eftersom 17åringen är besatt av älgar. Efteråt åt vi frozen yoghurt, eller mjukglass som vi kallar det. Mycket gott!

När vi kom hem slappade vi en stund sen åkte jag och min värdmamma och handlade. Det är så kul att hon redan känner till mina töntiga sidor som att jag tycker det är jättekul att åka och handla mat.

Hon: Louise, vill du följa med och handla eller stanna här och kolla på TV?
Jag: Jag följer med!
Hon: Haha det visste jag redan!


När vi kom hem så lagade vi mat. Åt typ räktacos, var gott. Vid maten berättade min värdmamma och min värdpappa om att dem varit och sett ett band en gång på en pub inne i city. O så hade min värdpappa somnat i min värdmammas knä och snarkat under konserten. Jag bara ".. and you thought ooh yey.... fun date.." Precis när jag sa det så drack min värdmamma sin dricka och hon tyckte det lät så kul så all dricka hamnade på bordet istället. HHAHAH typ andra eller tredje gången denna veckan det hände.

F 8 Apr

Idag har jag haft en slapp dag. Hade lillan lite drygt en timme på morgonen och sen lämnade jag henne hos en kompis. Var ledig ett par timmar och då varvade jag tvätt med film. Såg Catch me if you can. Riktigt bra film! Fattar inte riktigt att jag missat den.. Hämtade upp lillan från skolan och vi gick typ bara hem och bytte om och sen skulle hon på födelsedagskalas. Det var på ett cafe/bageri och barnen gjorde sin egen pizza och tårta. Himla mysigt. Alla mammor/barnvakter blev bjudna på fruktsallad och kakor. Helt okej!

is kräm

Är trött och sötsugen! Vill sova, vill äta glass. What to do, what to do?

Ikväll lagade jag maten här i huset. Gjorde pasta cabronara, the family gillade det.


spara slösa spara slösa

Lite saker jag slösat pengar på de senaste veckorna
























Docka

Idag städade jag och organiserade alla lillans leksaker på nedanvåningen. Så har hon en liten större docka som min värdmamma satte i soffan. När man kommer in i rummet och någon sitter i soffan så ser man huvudet bakifrån. Dockan har blont lockigt hår. Så när min värdpappa kom in i rummet trodde han att dockan var jag och började prata med den. HAHAHAAHAH höll på att skratta ihjäl mig när han berättade det. Helt ensam i rummet och pratar med en docka.

woops

Har haft en del roliga moments med min värdfamilj idag.

Imorse hade vi så kul att min värdmamma spottade smoothie över hela frukostbordet. Kunde inte sluta skratta åt henne!

Efter maten så mötte jag 17 åringen i trappan. Så sa jag "BUU" så skulle han låtsas trilla eftersom jag försökte skrämma honom. Och när han låtsades så tappade han balansen och trillade på riktigt. Vilket gjorde att jag såklart gapskrattade åt honom. Så mycket så jag själv halkade. Gissa vem som skrattade åt mig då?

En annan rolig sak! Hade ett linne på mig idag där det står "woops!"
Värdmamma: Här (i usa) stavar vi det oops!
Jag: Jag köpte linnet här..!
Värdmamma: Jaha.. hmm.. det är kanske en Boston-grej då
Jag: Jag köpte det i New Jersey
Värdmamma: Jaha..

Sen vid matbordet så sa hon till 17åringen o 14åringen
Värdmamma: Kolla på Louises linne! Det står woops, ellerhur brukar vi stava det oops?
17-åringen: Jag stavar det woops!!
Jag: HA-HAA


got a dollar dollar bill

Min värdfamilj tycker att "smör" är ett jättekonstigt ord och dem tycker det är kul att säga. Så dem säger det hela tiden (mest min värdpappa). Typ var tredje gång han ser mig säger han SMÖÖÖÖÖR! Men den 1a april sa han att han inte skulle säga det på en månad, och varje gång han säger det så måste han ge mig 1 dollar. Han har klarat sig bra ett par dagar, men idag sa han det igen! Så jag fick 197 dollar i lön denna veckan istället för 196, life is gooood! hahahah




Annars då? Jag är sjukligt sugen på godis.....!! Kul att amerika är sämst i världen på att göra gott sådant då ju!


Abbey road

Idag skulle jag åkt in till NYC med min värdmamma och 14åringen. Min värdmamma hade något ärende hon behövde göra. Men det blev inställt så vi åkte till ett köpcenter istället.

Köpte min andra the beatles tröja. Mindre än 30 kronor fick jag betala för den. NÖJD!





S 2 apr

Idag har jag hunnit med mycket. Först blev det lite sightseeing inne i NYC med Angelica. Vi åkte först och besökte den nya svenska godis butiken som öppnat. Mycket mumsigheter till ett dyrt pris. Billigare att skicka det från sverige än att köpa det där. Men en liten påse blev det ändå! Vi åkte också till ground zero. Som egentligen just nu inte består av så mycket mer än ombyggnad.

Sen åkte vi tillbaka till New Jersey. Therese kom och hämtade oss vid tåget och vi åkte till ett köpcenter och shoppade.

På kvällen åt vi på Cheesecake factory och sen gick vi på bio. Nu ska jag sova lite, måste ladda batterierna. Det är ju en dag i NYC imorgon med.






















Hatar. Att. Sakna

Saknad. En längtan till att träffa alla. Denna hemlängtan är samma känsla som man hade när man var liten. Att sova borta hos någon 1-2 nätter kunde kännas som en evighet. Den saknaden man hade efter mamma eller pappa. Saknaden efter att bara vara hemma och mysa. Att inte vara hos någon annan, hur roligt man än hade.

De flesta dagar går denna resan skrämmande fort. Jag menar, om 2 veckor har jag varit här i ett halvår. Idag känns det mer, ska jag vara utan min familj 6 månader till? Tur att dagarna där det känns att det går ruskigt fort är fler. 
.




Greys anatomy

Ikväll efter middagen drog min värdmamma med mig på en liten bokföreläsning om The Beatles. Väldigt exalterad över detta torsdags nöje! Dock var det inte så intressant och kul som jag hoppats på.

Nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på ett avsnitt av Greys eller två. Har i princip inte kollat på det sen jag var hemma i Sverige. Så jag har en del att avsnitt att ta igen.

RSS 2.0