Suuuuurprise!

Jag har lyst med min frånvaro här på bloggen utav den enkla anledningen ATT JAG ÄR HEMMA I SVERIGE!!!!! Det har varit en hemlighet och jag har överraskat en hel drös människor denna veckan. Kom hem i måndags, den 25e. Så nästan en vecka har jag varit hemma och det är SÅ HIMLA SKÖNT!!! Berättar mer en annan dag.

Muuuuums




Från igår




Lion king

Mötte upp Louise vid trappan på times sq igår vid 11. Vi satt och snackade en stund och sen gick vi in på forever21 för en liten shoppingrunda. 4 våningar senare så hade klockan tickat på ganska bra och jag började bli lite stressad. Vi skyndade oss till subway och köpte varsen macka. Sen gick vi till teatern där vi skulle se LEJONKUNGEN. Vi åt vår macka och sen gick vi in. Letade upp våra platser och dem var grymt BRA! Efter en liten stund började musikalen och redan efter 5 minuter kände man att den här lär vara väldigt bra. Och det var den också! Den var rolig, häftig, bra gjord, hade väldigt bra spelare och man ryste genom kroppen ett antal gånger. Den var riktigt sevärd!

När jag kom hem på kvällen och skulle svänga in på min gata ser jag en massa polisbilar, brandbil och andra stora bilar stå och blinka uppradade eftervarandra. Vad har hänt? Vågar jag verkligen gå här? Vad ska jag göra? Gick lite närmare och såg att där fanns massa med folk och en ropade "Louise!" på mig. Det var en tjej som jag känner som bor i lägenhererna där den första polisbilen stod. Fråade henne vad som hänt. Tydligen pågrund av hettan vi har här så slutar stömmen att fungera så det var det dem höll på att fixa. Klockan 10 på kvällen. Så det var ju inte så farligt, jag var ju skiträdd först!


its getting hot out here

Jag är inte den som brukar klaga på värme, men när det är 35-40 grader, jättekvavt och stekande sol är det inte kul. Inte när man jobbar och inte kan svalka sig. Hade man kunnat ligga vid stranden, bara sola, njuta och svalka sig hade det varit en annan femma. Men nu är det för varmt. Svettas ihjäl bara man går utanför dörren.

Sen har man AC igår för fullt så det blir kallt inomhus (ena halvan av huset, funkar de nere så funkar de inte uppe, funkar de uppe funkar de inte nere). Så går runt med tjocktröja i den del av huset ACn funkar i, och svettas i andra. Tummen upp!

T 21 jul

Godmorgon! Min kropp envisas med att vakna vid 7 varje dag när jag börjar kl 12? Hade ju varit skönt att sova lite länge för en gångskull! Igår efter jag jobbat så gick jag bort till min LCC. Hade ett au pair möte. Vi satt i hennes trädgård och snackade tills det blev mörkt. Det var trevligt faktiskt!

Längtar till lördag och LEJONKUNGEN!

prayers for bobby

Har legat och lipat till filmen Prayers for Bobby senaste 1,5 timmen. SE DEN!!!!!!!!!!!!

oh that japanese guy...

Hade en riktigt riktigt bra dag med Märta igår. Vi skrattade hela dagen och den var jättekul att träffa henne. Saknar mitt Boston-umgänge så sjuky mycket, dem gjorde det verkligen värt att vara här. Hade alltid så roligt med dem. Det är det bästa med att jag åkte hit, att jag hittade några guldklimpar jag nu kallar mina vänner.

Iallfall, vi träffades vi trappen på times square efter lite förseningar (erhm, Märta tog tunnelbanan åt fel håll... :D). Satt där och snackade på om allt en bra stund och sen gick vi runt i lite affärer runt omkring. Gick till subway och köpte lunch och satte oss i solen och åt. Då kom det fram en snubbe till oss och undra om vi ville kolla på en gratis kortfilm. Sure sa vi. Det var om en typ psykologibok. Efter försökte dem såklart sälja boken till oss. Vi satt utanför och snackade svenska. Så går det förbi en äldre herre och stannar upp och frågar "vilket land är ni ifrån?" Jag tror jag satt helt förvirrad i typ en minut. Sa han det på svenska? Hörde jag fel? Ska jag svara på engelska eller svenska? Tillslut sa jag "Sverige", han bara jaa jag med! Så frågade han om vi var från stockholm, Jag bara nej jag är från Skåne, Sofie sa att hon var från Göteborg. O så visade det sig att han var från Stockholm, men hade flyttat till Malmö, och nu hade han en stuga utanför Göteborg och bodde även i NYC. Snacka om lyx va ;)

Vi sa att vi var fattiga au pairer som inte hade råd att köpa boken. Så sa dem att om vi ville kunde vi göra ett gratis personlighetstest. Kul tänkte vi, så vi följde med och gjorde de. 200 FRÅGOR. Tog typ en halvtimme haha. Innan vi började så snackade vi lite med tjejen som fixade det till oss. Så började vi prata om att olika ord och uttryck inte går att översätta till vissa språk. Så kom vi in på filmen The Hangover, och att i frankrike har dem tydligen inget ord för baksmälla så dem har döpt den till The Crazy Trip

Sofie: But who would wanna see a movie called the crazy trip?
Amerikan: But it is a crazy trip though..
Sofie: yeah thats true.
Amerikan: And it has that really cute actor..!
Sofie: Yeah I know........................... Oh that japanese guy.
Louise: HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHA

Okej, skämt går inte alltid att upprepa. Men fy va kul det var. Vi vek oss dubbla och skrattade i typ en halvtimme. Stackars snubben mittemot satt och gjorde IQtest..... hahah



Vi trodde att personlighetstestet skulle vara typ sånt man gjorde i skolan ibland, tog typ 5 minuter och sen får man svar typ "du är utåtriktad". Ack så fel. Vi blev indragna på varsett kontor och fick en lååååååååång utläggning om våra styrkor och svagheter. Sen försökte han i 10 minuter sälja en DVD till mig som ska "hjälpa mig i livet, och jag kommer aldrig vara densamma igen". Tänk så vill jag inte förändras? höhöhö..

Sen gick vi runt lite till i NYC och då såg vi charlotte perrelli inne i en leksaksaffär.






Lion King

Känner inte att jag har så mycket spännande att skriva, händer liksom inte så mycket. Har jobbat 6 dagar i rad och ska jobba imorgon med. Sen blir det en paus på en dag innan det är på det igen! På söndag kommer min kära vän Sofie aka Märta aka Alan (kärt barn har många namn) från Boston och hälsar på! Ska bli jättekul!



Har också precis bokat biljetter till mig och Louise för att se Lejonkungen på Broadway nästa lördag. Så jag har ju lite att se framemot :) Har velat se den sen Sofie berättade hur awesome den var när hon såg den för typ.... ja vet inte.. 3 år sen?


go greased lightnin



Idag fyller en väldigt bra person 20år. Världens bästa Louise (efter mig såklart, höhöhöö). Önskar att jag, hon och alla andra våra underbara bästa kompisar kunde vara tillsammans och fira som bara den! Älskar dej!


M 11 Jul

Nu har en ny vecka rullat in. Börjar kl 12 idag, dvs om en timme. Vaknade kl 9 och då gjorde jag lite frukost som jag tog med mig till parken och satt där och solade en stund. Men har jätteont i huvudet så gick hem igen :( Ska hälla i mig massor med vatten och hoppas det går över snart. Toodels

S 10 jul

Hejhejhallå!

Igår var det stekande värme och jag tog mig in till city. Var där helt själv igår för första gången vilket var ganska skönt faktiskt. I början ville inte lilla jag åka in själv i stora stora staden. Men nu känner jag till en del i nyc så jag känner att jag hittar, och hittar jag inte så är det inte alls svårt att räkna ut det ändå. En bra turist stad faktiskt, uppbyggt smart! Men iallfall, det blev en del shopping. Hittade också av en slump en stor marknad. Kändes nästan som jag var tillbaka i turkey, massa billiga smyckn och grejer, hett, partymusik och så åt jag en grillad majskolv =) Bara tjejerna som saknades! Men iallfall, hittade några billiga solglajjor.

Jag gick och gick och gick, och räkna ut att jag gick minst 1,5 mil igår. Inte illa! Åkte hemifrån kl 10 på morgonen, och var hemma 10 på kvällen.. Så det blev verkligen en heldag.

Idag vaknade jag med dundrande huvudvärk och ont i halsen. Ville ligga kvar i sängen ett bra tag, men det va bara att gå upp för idag har jag jobbat. Slutade för en liten stund. Nu ska jag nog ut i solen en sväng.

Och för er som vill notera - idag är det en månad tills jag fyller 20 =)

NYC






































Fredag

Är det idag Kristianstads dagarna börjar? Hoppas ni har finare väder hemma. Här regnar och åskar det för fulla muggar. Är helt lost på dagarna nu med. Jag var ledig i måndags och sov inne i city och kom inte tillbaka hit förren tisdag morgon. Så det känns inte som att det är helg redan. Hoppas det är bättre väder här imorgon iallfall för då hade jag tänk o bege mig in till nyc och strosa runt lite!

Pappa, Helene och Celina på besök

I tisdags sa jag hejdå till Pappa, Helene och lillasyster. Dem har varit här i nästan 2 veckor. Vi har hunnit med att fira en svensk tradition och en amerikansk tradition tillsammans. Första kvällen vi träffades firade vi midsommar i Battery Park inne i NYC. Åt köttbullar och dansade runt midsommarstången. Sista kvällen tillsammans var 4th of July, vilket är amerikas nationaldag. Då gick vi ut och åt middag för att sedan kolla på häftiga fyrverkerier. Dem gjorde bla hjärtan och smileygubbar :) Coolt!

Där emellan har vi hunnit med en del shopping, sett frihetsgudinnan, varit uppe i Empire state building, gått runt i Central Park och varit på Times sq. Familjen har också bott ute med mig ett par dagar ute i New Jersey. Då hade vi bla picknic i parken till livemusik.



Jag och min kompis wallstreet tjuren!

thank god its friday

Klockan är snart 6 och nu tar jag helg! På fredagar har lillan inget camp, vilket betyder att jag jobbar 9-6. Idag har vi hängt några timmar vid poolen. Jag ligger ju helst uppe på land och steker men lillan är tydligen ett litet vattendjur så vi var väl på land max en halvtimme, o det var när vi fikade!

Nu ska jag packa det sista för jag åker in till NYC om en stund och stannar där tills tisdag morgon =)

fredag 1 juli

Idag är en sån dag jag jättejättejättejättejätte gärna skulle vilja vara hemma. Världens bästa morfar fyller år ♥ GRATTIS! Vi ses snart.


RSS 2.0