just normal

HAHAHA denna bilden älskar jag.


Jag ser lite halvmobbad ut med mitt försök att se överlycklig ut över att vara i en svensk godisaffär. Mikaela står bredvid lika söt som vanligt, och sen om man kollar noga i bakrunden så ser man LOUISE plocka godis och det ser ut som hon blivit tagen på bar gärning, typ "nej jag stoppade inte in godisbiten i munnen nyss......" hahahah love it!!

Cykel cykel cykel!



Jag tror att dem flesta som läser vet hur mycket jag älskar att cykla, så ni förstår nog varför jag inte kunde motstå detta halsband! Kostade inte mycket mer än 25 spänn heller =)

run this town

I lördags åkte jag in till NYC för att träffa Louise från Philadelphia och Märta och Mikaela från Boston. Eftersom Louises buss krånglade lite så var jag inne en timme tidigare än henne. Så jag tänkte att jag skulle ta mig ut till chinatown och träffa henne eftersom bussen skulle stanna där. Försökte ringa Louise för att få reda på var i chinatown hon skulle komma, plus berätta att jag tänkte möta henne där. Ringde x antal gånger men fick inget svar. Lyckig som jag var över att jag faktiskt helt själv, utan karta, visste hur jag skulle ta mig ner till chinatown, (vilken tunnelbana och allt sånt) så tänkte jag att det inte var lönt att spilla tid så jag åkte dit. 15 - 20 minuter senare fick jag ÄNTLIGEN tag på Louise, eller hon på mig rättare sagt. Då frågade hon mig varför jag inte svarat när hon ringt. Lång historia kort : vi hade satt oss på tunnelbanan ungefär samtidigt, hon för att ta sig till times sq/penn station. Jag för att ta mig ner till chinatown. Mobilerna funkade inte i tunnelbanan. Hon åkte upp och jag åkte ner. Så det var ju bara till att sätta mig på tunnelbanan och åka tillbaka igen..

Efter en liten stund ringde Märta och Mikaela och sa att dem var framme nu. Så det blev kärt återseende och kramkalas på times sq. Det var riktigt kul att träffa dem igen efter över 2 månader sen sist. Vi gick iallfall och köpte med oss lunch för att sedan sätta oss i Central park och äta och chilla nån timme.

Sen gick vi tillbaka till times sq och var där en stund, för att sedan ta tunnelbanan ut till den svenska godisaffären i new york. Utanför fanns även en marknad som vi kollade in. Kändes väldigt svenskt, äta svenskt godis och gå på marknad i solen. Var väldigt mysigt! Jag hittade en långklänning som jag blev kär i.

Vi åkte sen in till penn station området för lite shopping för att sedan gå och äta middag. Klockan blev mycket och det var dags för Boston tjejerna att åka hem.

Jag och Louise gick tillbaka till times sq igen och kollade när en man målade AS COOLA bilder med sprayfärg och enkla verktyg. Sen tog vi tåget till new jersey igen, gick barfota till bion med många skoskav. Där kollade vi på Bridesmades och krängde popcorn!

Idag har vi bara slappat. Ätit scones och kollat på filmer. Suttit i våra pyjamas till 6 på kvällen. Åt god bakad potatis till middag och sen tog hon tåget hem.

Har vatt en underbar helg med väldigt mycket skratt =)










































Popppppppppppppiar

En av lillans bästa kompisar har en nanny som kom till USA som au pair men trivdes inte alls. Hon trivdes med jobbet, men inte med att bo hos en annan familj. Så hon slutade som au pair, men stannade i USA och blev nanny istället. Hon har alltså samma jobb som jag fast ett eget hem att bo på här. Hon skulle bara vara här 3 månader, men nu har hon varit här i 3 år. Iallfall, den verkar vara en trend att bli vän med den här nannyn för alla av lillans au pairer de senaste åren, och nu har jag börjat umgås med henne också. I vanliga fall när lillan har playdates så lämnar jag henne och går hem igen, men med denna kompisen stannar jag istället. Vi var där igår och då berättade hon att hon ska gifta sig i sommar!! Så himla kul. Fast dem ska inte ha något stort bröllop, utan bara gå till rådhuset. Lite synd, annars hade man kanske blivit bjuden på bröllop i sommar =)

Igår när vi var där så kollade småttingarna på Hello Kitty. Vi poppade popcorn och jag insåg hur mycket jag saknar popcorn!! Popcorn och glass är nog det bästa jag vet. Har tom ett gäng Willys popcorn här som jag fått hit skickat till mig, men min värdfamilj har ingen micro så jag kan inte poppa! (Jag vet, jag kan göra de på spisen också, men oftast gillar jag micron mer). Efter dem lekt klart tog vi en liten promenad hem, och det första jag ser i köket när vi kommer in är en...... MICRO!!! Jissa vem som blev glad ;-)


Choklad

Idag skypade jag lite med Emmie och Louise medan lillan var i skolan. Nämnde att jag var sugen på choklad, då skickar Louise dessa bilderna till mig.




Snällt liksom?? hahaha

Har haft en jättebra dag idag. Innan skolan hade lillan en kompis här, vilket betyder väldigt enkel barnpassning för mig. Efter skolan bakade vi bananabread, spelade finns i sjön och bara mös en massa!

Längtar till helgen! Då kommer Louise hit, och Märta och Mikaela kommer också till NYC så då får jag träffa dem efter två månader =) woohoo

S 14 May

Idag har jag varit på köpcentret med Leonie och shoppat. Köpte (äntligen) en kameraväska till min systemkamera, en klänning och två linnen!


Förlänga eller inte?

Idag fick jag hem brev från cultural care. Det var information om att förlänga och stanna längre än ett år här i USA. Jag kan välja mellan att förlänga 6 , 9 eller 12 månader. I min värdfamilj eller i en annan. Jag har tänkt på det mycket medan jag har varit här och jag har hunnit bestämma mig för en sak, ångrat mig och bestämt mig för något annat. Först hade jg bestämt mig för att avbryta mitt au pair år och åka hem tidigare. Någon månad senare var jag helt säker på att jag skulle förlänga 9 eller 12 månader i en familj på västkusten. När jag kom till denna familjen funderade jag på att stanna här 6 månader extra. För ett tag sen bestämde jag mig hur jag ska göra.

*trumvirvel*


Jag ska inte förlänga. Jag kommer hem i mitten av november detta året! :)

family fun night

Ikväll var det family fun night på lillans skola. Det bjöds på pizza, kakor och magishow!

Solen i ögonen

Lillan är hos en kompis och leker nu i eftermiddag. Så jag passade på att köpa med mig en smoothie, gå till parken och sätta mig i solen och lyssna på Winnerbäck. Bara njuta alltså. Det enda som saknades var en bästis bredvid mig!

I somras när vi var och kollade på Winnerbäck i Landskrona ♥


w 11 may

Redan onsdags kväll. Känns som måndag. Eftersom jag knappt jobbar dem två senaste dagarna, passade lillan typ max 4 timmar när vi var uppe i new york.

Det är fint väder här, jag har mycket kul att se framemot kommande månader så jag har det bra jag! Har haft lite hemlängtan ett tag men idag släppte det igen. Får hoppas att det inte kommer tillbaka på ett tag.

Idag åt vi supergod svamprisotto, och nu sitter jag och smaskar på cashewnötter och väntar på att criminal minds ska börja.

T 10 may

Då är jag tillbaka i New jersey igen! Vi åkte ju upp till min värdmammas pappa igår. Vi åkte vid 9 tiden och var framme vid 1 tiden tror jag. Resan gick ganska fort, jag sov typ största delen av den. När vi var framme så åt vi hamburgare till lunch och sen släppte dem av mig och lillan på en stor lekplats. Där lekte vi och solade typ 2 timmar medan dem var hos doktorn. Sen åkte vi hem till morfarn och åt glass, vilade en stund, och sen vidare till en av hans kompisar. En mycket snäll och imopnerade gamal dam det! Stannade hos henne nån timme och vid 9 på kvällen var vi hemma igen och vi alla däckade i varsen soffa/säg.

Imorse väckte min värdmamma mig "godmorning sleeping beauty! if you wanna take a shower you can do it now, but if you dont care you can sleep for another 15- 20 minutes" Så jag stannade i sängen en stund till. När det var dags att gå upp så var det framdukat till frukost, muffins blev det (ja, jag vet. amerikanare är lustiga). Sen åkte vi vidare till en annan doktor och jag och lillan underhöll oss med böcker i väntrummet. Där satt också en gammal man som berättade en sann intressant histioria om en delfin. Historian håller också på att bli film så den ska jag och min värdmamma hålla utkik efter!

Efter doktorn sa vi hejdå till morfarn och packade in oss i bilen igen. Vi åt vindruvor och lekte billekar. Vid lunchtid stannade vi och åt och sen körde vi vidare igen. Stannade också på ett outlet mall på vägen, men hittade inget kul.

cinco de mayo

Helgen har varit jättebra. Värdfamiljen har haft mexikans fest och Ronja har varit här. Mycket skratt med min efterlängtade vän.

Idag åkte jag och Ronja in till NYC. Vi gick först till times sq, satt och solade på trappan ett tag. Sen gick vi och köpte med oss lunch till Central park. Precis efter vi ätit upp ser Ronja Emma som var på au pair skolan med oss!! Så vi satte oss med henne och hennes kompisar  och bara tog det lugnt och snackade massa timmar. Tiden bara flög förbi och sen var det dags för Ronja att åka hem till Boston igen.


Jag gjorde minitacos till mexikanska festen, blev jättebra!


























Imorgon ska min värdmamma åka till sin pappa och hjälpa han ett par dagar. Imorse frågade hon om kunde tänka mig  att jag och lillan följde med för hon ville inte åka själv. Så imorgon packar vi in oss i bilen tidigt för ett par timmars roadtrip upp till Schenectady, NY.

Dusch

Något av det bästa och mest avslappnade saker jag vet är att ta en riktigt varm och lång dusch. Jag kommer ihåg när mamma berättade för Ingvar att jag duschar på det varmaste hemma och att det är typ 60 grader och han trodde inte på det. I måndags duschade jag så varmt att brandlarmet gick i huset. Det var lite halv pinsamt!

the big apple

Igår åkte jag och Leonie in till NYC. Vi gick till Bryant Park, Times square, Central Park och Union square. En hel dags promenad upp och ner genom staden. Soligt väder och roligt sällskap! Underbar lördag :)






















RSS 2.0