Är det här allt, tror jag nog att jag vänder om


En blandning av sött och salt

Börjar kl 12 idag men vaknade kl 7.. Så jag ligger i sängen och ska precis börja kolla på allsång på skansen, drömma mig hem till Sverige och jordgubbar för en liten stund. Får vi se om Måns gjorde ett bra jobb =)

Sommarlov!

Nu har lillan gått på sommarlov och har camp istället. Så mitt schema har ändrats. Jobbar 12-18 istället för 9-12.15, paus och sen 14.45-18. Än så länge tycker jag dagarna gått fortare såhär. Trodde jag skulle gilla gamla schemat mer men detta funkar bra också.


im crazy but you like it, loca loca loca

Igår stod födelsedagsfirande på schemat! Äldsta barnet i familjen fyllde 17 år. Han är besatt av älgar, så av mig fick han en svensk älgtröja. Väldigt uppskattad var den, och han hade på sig den idag!

Just nu saknar jag hemma väldigt väldigt mycket. Mina känslor nu är upp och ner och fram och tillbaka hela tiden. Ena stunden mår jag jätte bra och känner att 4 månader till är en enkel match och ser fram emot dem. Andra stunden är det en evighet och jag vill bara hem NU NU NU! Hem till mitt egna liv, mitt hem. Kunna göra vad jag vill. Kunna gå ut och dansa 3 gånger i veckan om jag så känner för det. Göra spontan saker med mina bästa kompisar.  Saknar allt som har med hemma att göra!



Men, snart kommer pappa, Helene och Celina och det ska bli kul. Och när dem har åkt hem har jag nästan bara 3 månader kvar. Jag vet ju att det komma gå fort.


Silverbay

Hade en väldigt rolig helg uppe i upstate new york där jag tog mina första 3 credits! Kom upp på fredagskvällen, fick nyckel till hotellrummet, åt lite och skrev upp mig på dem klasserna jag ville ta. Sen var det dags för alla att samlas och personalen hälsade och välkomna och gick genom lite grejer. Efter det kollade vi på film (Eurotrip) och sen var det läggdags.

lördagen var det först frukost och sen började första klassen klockan 9. Då hade jag valt american social life. Vi satt i en stor ring och disskuterade hur vårt sociala liv här skiljer sig från det man har hemma. Kul att typ alla upplever det på samma sätt! (Mycket bättre hemma) Andra klassen jag hade var digital photagraphy vilket faktiskt var den mest lärorika jag var på. Lärde mig lite basgrejer och inställningar. Vi hade lunch och sen var det dags för tredje klassen för dagen vilket var manage your life, tips to help control your money and time. Läraren gav lite tips och sen spelade vi monopol.. Sen hade vi några timmars rast då vi satt ute och snackade och solade. Var ganska så gött! Vi var precis vid Lake George också, så det var jättefint där. Vi åt middag och sen hade vi fjärde och sista klassen för dagen. Där hade jag valt unique family games och där lekte vi bara.

På kvällen hade vi spontaneous melodrama där en av lärarna läste ett manus och sen fick några au pairer agera skådespelare och vara olika roller. VAR SÅ SJUKT ROLIGT!! Efter det bjöds det på glass för att sedan kolla på en liten show några lärare hade. Sen var det disco med DJ-BOB och alla dansade ett par timmar. Hade skitroligt!!

söndagen var det frukost och sen drog klasserna igång igen. Den första jag hade var social media där vi gick genom lite om facebook, skype och twitter och sånt. Sen kollade vi på massa roliga youtube klipp och skrattade. Liten rast och sen var det dags för sista klassen. What does it mean to be an au pair, what are you going to do in the future, där vi iprincip bara disskuterade lite om vad vi gör, vad vi lärt oss och om framtidsmål. Sen var det lunch och efter det sa vi hejdå.



Så som ni märker, antagligen det enklaste, slappaste och ROLIGASTE sättet att ta credits på. Verkligen värt det!!

Blixtrar och dunder

Det var helt sjukt vad det åskade här inatt. Tror det är den värsta åskan jag varit med om. Det var faktiskt riktigt läskigt. En blixt måste ha slått ner väldigt nära. Hela huset skakade och massa bilalarm i närheten började tjuta!

Solen i ögonen, men skuggan bakom mig trots allt

Igår hade jag en riktig klagodag- ALLTING var fel. Stackars bästis som fick höra allt gnäll i en timme.. Men idag känns det lite bättre iallfall. Men tiden får utvisa hur allt blir.



Idag har jag och lillan bakat. Hon har skolavslutning på fredag och det ska tas med kakor dit! Lämnade henne i skolan för ett tag sen och ska snart hämta henne igen. Sen lämna hennes hos en kompis. Och under tiden måste jag packa hennes saker till helgen, plus städa bland hennes leksaker. När jag ska iväg och ta credits i helgen ska resten av familjen hälsa på deras morfar som bor 1,5 timme från dit jag ska.

I övermorgon har jag förresten varit här i 8 månader! Det känns duktigt skönt att kunna räkna ner nu. Senast mitten av november är jag hemma igen. Här är planerade och oplanerade saker och weekends jag vill hinna med innan det är dags för hemfärd:

• Silverbay
• Pappa, Helene och Celina kommer på besök
• En till weekend kurs för att få mina sista credits
• Ha Sofie på besök
• Åka till Chicago till Sofie
• Åka till Boston några gånger
• Åka till Washington DC med Louise
• Åka till Philadelphia och hälsa på Louise
• Träffa Louise i NYC en hel del fler gånger
• Åka till Texas med Ronja för att hälsa på Cecilia
• Träffa Malin och Amelie i NYC
• Miami med Sofie, Louise & Emmie

Och såklart utforska meeeeeer av NYC, och gå på minst 3 till musikaler. Så nu hoppas jag på att det inte blir så många helger ändå jag ska jobba på...

hela världen är min

Gick och la mig för någon timme sen men kunde inte sova. Så nu sitter jag vid datorn istället. Lyssnar på Veronica Maggio och kollar runt på lite sidor, försöker komma på vad jag ska göra med mina sista 3 credits. Som au pair måste man plugga 6 credits. I helgen ska jag iväg på en helgkurs och ta 3. Sen har jag hälften kvar som jag måste va klar med i september. Är sugen på en helgkurs till, och bara ha det över sen.

Har fått dille på välkommen in (<--länk) just nu. Får mig och tänka på svensk sommar och fest och myskvällar med vänner!



W 15 jun

Idag har jag och lillan varit på zooet med hennes kompis+lillebror och nanny! Annars har inte hänt så mycket idag. Har pratat en sväng med Louise som har hämtat sin kära kusin Petra på flygplatsen. (Hoppas ni får jäääätteeeekuuuuuuuuul tillsammans:D) Och så har jag pratat med Emmie en sväng också! Nu ska vi snart äta middag. Vi ska iväg över helgen så det blir rester två dagar i rad nu, YEEEYY min favorit!

Jag saknar

♥ min familj
♥ mitt rum och min säng
♥ mina vänner
♥ svensk mat
♥ att bara vara hemma

Bara några månader kvar, bara några månader kvar, bara några månader kvar..

T 14 jun

Sitter i soffan i min I <3 NY tröja och dricker te. Min värdmamma mår inte bra o lillan ville mysa med henne, så dem ligger där uppe och jag sitter här nere o lyssnar på regnet. Mår bättre idag men har fortfarande ont i halsen. Intressantare än så blir det nog inte denna tisdagen!

M 13 jun

Ligger i soffan o slappar. Slutade för ett tag sen o känner mig helt död. Ont i huvudet, halsen o trött som bara den. Hoppas jag inte dratt på mig något skit bara .. Väntar på kinamat och sen får det bli en tidig kväll i säng!

He had it coming

Träffade Louise inne i NYC idag. Vi snurrade runt på gatorna runt times sq och så gick vi på Broadway. Vi såg Chicago! Lite besvikna blev vi, den var inte så jättebra. Helt okej, men inte värd 70 dollar faktiskt. Menmen. Nästa gång blir det Lejon Kungen och den tror jag kommer vara SUPER!








S 11 jun

Idag har jag jobbat. Nytt påhitt, ska börja jobba helger nu. Hejdå fritid!

Vi har kollat på film, gjort chokladbullar och läst.

Nu har jag slutat jobba och är trött.. Var ute och tränade en timme i morse också. Ska nog bara ta de lugnt resten av dagen och imorgon blir det NYC =)






Nostalgi

Kan inte fatta  att det är ett år sen jag och min fina klass tog studenten. Får ångest över det.



Juni 2010 var den bästa och roligaste månaden i mitt liv. Siesta, Skattjakten, Karnevalen, Balen, Studenten, Turkiet och allt där emellan. Vill tillbaka och göra om allt igen!


T 9 jun

Det har varit en väldigt seg dag idag. Lillan hade ju bara kort skoldag, och den var tidigare än vanligt och slutade vid lunch. Jag är van vid att jobba 3 timmar efter skolan, idag jobbade jag 6. Så när 3 timmar hade gått kändes det som jag skulle sluta snart, men då var det 3 timmar kvar. Det var drygt!

På morgonen tog vi det mest lugnt här hemma, lekte lite med gosdjuren och sånt. Sen gick vi till skolan, jag hade tänkt att ta en lång promenad på 1 och en halv timmes pausen. Men det var för varmt för det idag. Har haft upp mot 40 grader..

Efter skolan hade lillan en playdate här hemma. Vi satte upp lilla barn polen så dem plaskade runt där nån timme och jag satt i solen och svettades. När kompisen åkt hem var det dags för att bad och sen bara mös vi, läste bok och lekte lite till.

Efter jag slutat hoppade jag  duschen snabbt och sen kom Leonie och hämtade mig. Vi åkte till köpcentret och åt middag och shoppade lite.

Andra helgen mamma var här

Tillbaka till när mamma var här! Tisdag - fredag jobbade jag. Men det var väldigt slappt, mamma var mer intressant än jag, så det var mest hon som fick leka. Annars så var vi i parken, vi var i djuraffären och kollade på djur, åt glass, gick på promenad, hade playdates, och bara tog det lugnt. Jag och mamma gick på bio en kväll också, vi såg The hangover 2! Var rolig, men inget slår 1an så klart..

På lördagen gick vi upp mycket tidigt för att ta färjan ut till Ellis Island och Liberty Island. Vi åkte först till Ellis, vilket var en stor immigration ö förr. Där gick vi på museeum. Sen åkte vi vidare till Liberty Island för att kolla på Frihetsgudinnan. Coolt att ha varit där! (ska dit om några veckor igen!!) Sen åkte vi in till Manhattan, åt lite lunch och sedan åkte vi hem. Var jätte trötta (speciellt jag... somnade på både båten och på tåget), och när vi kom hem sov vi middag en stund. Sen var det dags att göra sig iorgning, för det var min värdmammas födelsedag! Vi hjälpte till med tårta och mat. Gäster kom och senare åkte vi till en lokal pub där min värdmammas kompis band spelade.




































Söndagen var vår sista dag inne i NYC. Vi åkte in med min värdfamilj som skulle på en science festival. Vi gick där lite med dem, men tyckte det var tråkigt, så vi tog oss vidare uppåt i staden. Shoppade lite och sen hamnade vi på Times Sq där vi träffade mina söta Boston kompisar Cecilia och Ronja. Snackade med dem ett tag och sen gick vi 4 och åt lunch/middag. Efter maten var det dags för dem att åka hem och jag och mamma passade på att shoppa lite till innan vi också tog oss hemmåt.









Måndagen gick i ett svep och helt plötsigt så var mamma tillbaka i Sverige igen :(


Its getting hot

Idag har vi haft det hett här i New Jersey, ca 37-38 grader. Men det var en väldigt skön varme faktiskt, var inte så himla fuktigt som det brukar vara. Jag har hellre 38 grader med nån vindpust då o då och inte så hög fuktighet än 25 grader med hög fuktighet. Det känns ju som luften är jättetung och man går in en vägg av värme som bara står stilla. Men som sagt, idag var det gött.

Imorgon ska det tydligen bli värmare. Dem ska stänga ner skolan halva dan. Varför vet jag inte. Eller jo, det ska vara för varmt. Har dem ingen ac i skolan då? Jodå det har dem. Så varför stänga ner? Ja det undrar jag med. Lika "farligt" att vara hemma med ac som i skolan med ac? Fattar mig inte på amerikanare ibland. Överkänsliga! Stänger man inte skolan för att det är för mycket snö så är det för varmt. Lillan ska gå i skolan 1 och en halv timme istället för 2 och en halv timme. Kunde lika bra gått en timme till som vanligt?

Idag lekte vi iallfall i parken på förmiddagen, åt lunch, gick till skolan. Sen gick jag en lång promenad och när jag kom tillbaka åt jag lunch. Hämtade upp lillan och hennes kompis som nu leker här hemma!


Första dagarna med mamma

Mamma kom hit en torsdag. Jag och min värdmamma åkte vid halv 1 för att hämta mamma på Newark flygplats. Vi letade och letade men hittade inte henne, jag ringde och ringde men fick inget svar. Till slut fick vi tag på henne, pass kontroll och allt sånt hade tagit lite längre tid än min värdmamma trott. Till slut kom mamma ut och det blev en kram och några tårar. Vi åkte hem igen och mamma hälsade på min värdpappa, fick en rundtur i huset och sen åt vi lunch. Vi var klara lagom till att gå och hämta lillan i skolan, sen gick vi till parken och lekte en stund. När vi kom hem var mamma väldigt trött efter resan så hon fick sova en stund och sen blev det middag.

På fredagen åkte jag, lillan och mamma till ett zoo som ligger nära. Vi kollade på alla djuren och fottade en massa, alla tre. Vi gick och la oss tidigt för att vi skulle orka med att turista hela helgen.



















På lördagen åkte vi in till NYC. Vi tog oss ner downtown till ground zero där vi också hittade ett litet 9/11 memorial. Vi tog sen tunnelbanan upp mot times square där vi köpte biljetter till musikalen Mamma Mia. (SOM VAR JÄTTEBRA!!)








































På söndagen började vi dagen med att åka upp i Empire state building. Det var lite molnigt och dimmigt men det var underbar utsikt ändå! Sen gick vi 5th avenue och gick förbi alla fancy affärer för att sedan gå till Central Park. Där åt vi lunch (åt hamburgare - mamma var väldigt besviken haha). Sen gick vi en bra bit i parken för att sedan ta oss vidare neråt midtown för lite shopping!




















































På måndagen var jag ledig, så det blev en dag i city igen. Vi åkte först downtown för att ta färjan ut till Staten island. Där gick vi runt lite och kollade, där fanns en 11 september minnesplats som vi kollade på. Sen åkte vi tillbaka till Manhattan och gick runder lite downtown. Vi gick Wall street, sen tog vi oss till Brooklyn bridge. Efter det gick genom Chinatown, sen gick vi till Soho och Little Italy. Soho var mysigt!



































































Uppdatering om resten av dagarna kommer senare =)


Mamma

Mammas flyg lyfte för lite mer än en halvtimme sen. Hon är påväg hem till Sverige igen. Hon har varit här sen den 26 maj, vilket är anledningen till att det varit tomt på bloggen. Så  om ni har saknat att läsa om mitt otroligt intressanta liv här i staterna så får ni klicka in lite senare igen för då kommer längre uppdatering om när mamma varit här och massvis av bilder.

Så länge får ni nöja er med att det har varit mer än underbart att ha henne här ♥


RSS 2.0