New Jersey

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om dagarna i New Jersey. Nu när jag ändå bara ligger hemma och har tråkigt. Vid ca halv 2 var jag inne i New York City. Bussen släppte av i Chinatown, där det öste ner och där stod min nya värdmamma och väntade på mig. Hon gav mig en kram och en puss på kinden när vi träffades. Vi började prata direkt om allt och ingenting medans vi gick till en tunnelbanstation som tog oss till Penn Station där tåget till New Jersey gick från. Vi åt lunch på stationen innan tåget gick. En halvtimme senare var vi framme i Millburn och min nya värdpappa hämtade oss på stationen. Vi åkte runt i området och han visade mig allt. Sen åkte vi hem och jag fick en rundtur i huset och bara liten stund efter kom deras gamla au pair från Thailand och hälsade på. 

Barnen var först inte hemma men dem droppade in en efter en så jag pratade lite med alla. Sen började vi med mat, lagade thailändskt. Jag, värdpappan och värdmamman gick i från en lite stund och pratade och sen lekte jag lite med 4 åringen. Sen skulle familjen tydligen ha gäster, vilket jag inte hade en aning om. Visste bara att deras gamla au pair skulle komma. Men nejdå, 14 STYCKEN var vi!! Lite chockad blev jag, men det gick bra. 

Efter alla gäster hade gått så gick båda tjejerna och la sig. Jag, föräldrarna och sonen satt uppe ett bra tag och pratade om allt från world trade center till filmer. När klockan var halv 1 var alla galet trötta och gick och la sig.

Morgonen därpå ville föräldrarna prata med mig enskilt igen. Dem sa att dem bestämt sig för att dem ville att jag skulle komma och bli deras au pair och jag sa att jag också ville det. Alla barnen vaknade och vi åt frukost alla tillsammans. Vi åt bagels och värdmamman berättade om att jag skulle komma och bo med dem. Reaktionen blev bra, "YEEEY" och high-fives. Någon timme senare skjutsade värdpappan mig in till New York igen och jag tog bussen hem.

Tyck synd om mig

Sista veckan i Boston och jag har 40 c. En sån dag man önskar man låg i sin egen säng hemma hos mamma.

S 27 feb

Kom hem från New Jersey igår kväll. Min kära vän Ronja kom och hämtade mig och sen åkte vi vidare till British beer company. Åt god mat och traggade några timmar. Sen åkte vi hem och kollade på How I met your mother! 

Idag vaknade vi ganska tidigt. Åt våfflor till frukost tillsammans med Ronjas värdfamilj. Sen skulle vi till köpcentret och ta roliga bilder i automat hade vi tänkt. Men vi är insöade så vi får stanna hemma. Amerika är inte så bra på att ploga vägarna förstår ni.

Nu är det bestämt iallfall, att jag flyttar till New Jersey nästa helg! Så jag stannar 8 månader till.

New York

I onsdags kväll kom Ronja och hämtade mig i Lincoln. Åkte hem till henne för att bo där ett par dagar. Var hemma ganska sent så vi gick och la oss ganska snabbt. I torsdags var jag med henne bär hon jobbade hela dagen. Vi var på playgroup, bakade mumsiga kanelbullar och lagade köttbullar och potatismos till middag, vilket var väldig uppskattat av värdfamiljen. Sen kollade vi på idol och greys anatomy. Idag tvingade jag upp Ronja tidigt för att köra mig till tågatationen i Ayer. Tog tåget till tunnelbanan och tunnelbanan till south station där jag bytte till buss där jag sitter nu. Är på väg till New York!! Är framme pm ca 3,5 timmar och då ska jag träffa en potentiell värdfamilj. Åker tillbaka till Boston imorgon :)

Box

Ikväll har jag, Märta och Mikaela provat på boxningen på gymmet. Det var inte kul. Tacka vet jag friskvårdshuset hemma i Kristianstad. Passet där dödar och är SJUKT ROLIGT!!

M 21 feb

Idag är det presidents day vilket här i staterna betyder ledigt! Jag, Mikaela och Märta sitter i skrivande stund i soffan och slappar! Äter popcorn och kollar på tv! Ikväll ska vi äta potatis och kött och sen blir det zumba!

Köttbullar

Igår hade jag myskväll med Märta, Mikakela och Ronja. Vi lagade köttbullar med potatis och brunsås. Sen bakade vi kladdkaka, pumpkinbread och tittade på filmer.

Här kommer lite bilder från helgen












Jelly belly



Idag testade jag och Märta jellybellys. Jag kan inte i ord förklara hur groteskt äckligt det var. Värst var smaken "smörpopcorn". Jag trodde jag skulle spy!

"Jag måste sitta bredvid Louise, för hon skrattar, och då skrattar jag med, och jag vill ha extra roligt"

I fredags kom Ronja och hämtade mig efter vi båda slutat jobba. Vi åkte hem till Märta och dit kom också Cecilia, Eva, Carrie och Mikaela. Vi åt tacos och chockladkaka och hade kul. Sen sov dem flesta över. Igår vaknade jag och Ronja tidigt. Vaknade upp, kollade på varandra, försökte blunda några minuter och somna om, gick inte alls bra, öppnade ögonen igen "ska vi gå ner?". Vi plockade undan lite från gårdagen och sen åt vi frukost. Sen vaknade dem andra också och kom ner en efter en.

Vi slappade en stund och sen på kvällen åkte jag, Ronja och Märta till New Hampshire. Där träffade vi Cecilia och hennes tre värdbarn. Vi gick på bio och såg Gnobeo and Juliet. Ja, en till barnfilm. Man blir ju lite barnslig av att vara au pair! Bioupplevelsen var minst sagt lite annorlunda. Man satt vid ett bort i en biostol. Där fanns servitörer som sprang runt och serverade. Man kunde beställa allt från hamburgare till popcorn.

Vi hade laddat upp för en stor skrattfest, men filmen var inte så bra som vi hade förväntat oss. Helt okej var den..

Ikväll blir det nog filmkväll och köttbullar!

F 18 feb

Idag har jag varit här i 4 månader, alltså en tredjedel! Hur sjukt är inte det? Har gått så fort. Samtidigt känns det som jag varit här en evighet. Idag har jag vatt på gymmet med Märta och Mikaela, sen åkte vi och handlade till ikväll. Ikväll ska vi ha hejdå middag för mig hemma hos Märta. Svensk taco står på schemat, mums!



Jag och Ronja på flygplatsen i Tyskland för 4 månader sen.


Suddenly I see

Idag har jag varit lite deppig för jag börjar känna mig riktigt stressad över rematchen. Vill inte vara i Sverige på måndag. 

Dagen började iallfall med att jag och Märta tränade step. Vilket var dötrist då instruktören inte var alls bra. Men lite svettades vi iallfall! Sen åkte vi hem till henne och åt sushi. Hunden drog ut oss och vi märkte att det var underbart väder ute, trots 1 meters snön! Vi låg och solade i bara linne. Sjukt skönt var det.

Ikväll ringde min program director och jag blev genast på bättre humör
-Hur mår du Louise?
- Jag mår bra tack. Är bara riktigt stressad över min rematch.
- Var inte det! Jag pratade med din LCC idag och hon bad mig om att ge dig lite mer tid. Jag har inga problem alls med att göra det. Jag tycker att du är en underbar au pair Louise och jag vill verkligen hitta en bra familj till dig. Jag är faktiskt förvånad över att du inte har matchat än!

Det är sånt som värmer.

Så mitt slutdatum är nu framflyttat till lördagen den 26 februari. Måtte jag fått ny familj tills dess!


packningen går sådär ..

Golds gym

Idag var jag och Märta och Mikaela på gymmet. Märta har fixat så jag kan "testa på" en vecka, eller längre om jag vill. Idag körde vi spinning och jag invigde mina spinningskor. Var jätte kul och svettigt! Imorgon ska vi testa på step!

Seattle familjen hörde förresten inte av sig, men fick en ny match i New Jersey idag. Får se om dem hör av sig istället!

Let it be

When the night is cloudy
There is still a light that shines on me
Shine until tomorrow
Let it b
e

I wake up to the sound of music
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdo
m



God morgon

Har skaffat någon konstig ovana att vakna vid 5 varje dag.. Inte kul! Idag kunde jag inte somna om heller, så nu sitter jag här och väntar på att tiden ska gå.. Börjar jobba om en timme drygt.

Ni är säkert ganska nyfikna om vad som händer just nu med rematchen, kom på att jag inte skrivit något om det. Jag har iallfall haft en match i New York, och en i Philadelphia. Jag hade älskat att bo på båda ställena men tyvärr gillade jag inte någon av familjerna. Just nu har jag en match i Seattle, som jag fick i måndags. Dem har fortfarande inte hört av sig, och hör dem inte av sig idag innan lunch så tas dem bort igen. För dem tar upp för mycket av min tid om dem inte hör av sig.

Egentligen skulle min rematch period sluta på söndag. Men dem öppnade inte mitt konto förren på onsdagen, så jag tror att det är två veckor från då vilket betyder att den slutar nästa onsdag. Dock ska jag prata med min värdfamilj idag och försöka få dem att gå med på en längre rematch period. Håll alla fingrar och tår!! Så ja, så ser läget ut just nu.


Boston

Idag åkte jag Mikaela och Märta in en sväng till Boston. Jag vet ju inte riktigt hur länge jag stannar här, och när jag har chansen att åka in till stora staden igen så man får ju passa på lite när alla tre var lediga några timmar på dagen. Vi hann inte vara där inne så länge, och det var svinkallt. Men nu kan jag inte ångra att jag inte passade på att åka in kanske en sista gång, så det var värt det :) Här är lite bilder iallfall. Blev inte så många (dels pga kylan o sen dog kameran)









Lite bilder från helgen

























Aint love the sweetest thing?


Idag är det alla hjärtans dag som ni säkert redan vet, och jag blev positivt överraskad när jag kom ner till köket imorse och såg en liten present från mina värdföräldrar. Fick choklad av dem! Tyckte det var lite gulligt faktiskt. Har jobbat och tränat och nu sitter jag och äter god frukost. Bagel och stekt ägg med spenat och tomat!


weekend

Det har varit en bra helg. I fredags åkte jag till Ronja. Cecilia kom också dit och vi beställde pizza och kollade på TV. Jag slockande dock och sov nån timme.. Wopps..

I lördags sov jag läänge och det behövdes verkligen! Vid 3 åkte jag hem till Märta där Mikaela också var. Vi lagade mat, kycklingsallad och sen åkte vi och kollade på bio. Vi såg Jusin Beibers film Never say never, och den var faktikst bra! Sen sov jag hemma hos Märta.

Idag gick vi upp tidigt för att åka iväg till au pair möte. Snow tubing stod på schemat. Man åker på typ däck nerför en backe. Det första jag sa till Märta när jag kom ner var "SHIT, JAG TRODDE INTE DET SKULLE GÅ SÅHÄR FORT." Jag blev seriöst lite åksjuk .... Sjukt! Men kul var det iallafall. När vi roat oss när nån timme åkte vi vidare till Dunkin donuts och fikade och sen åkte vi hem. Jag följde med Märta hem och vi flummade lite. Sen kom Carrie, Mikaela och Lisa och åt. Sen åkte vi och såg på bio ikväll. (Fick ju massa biocheckar av värdfamiljen i julklapp som jag måste göra av med nu...) Vi såg Just go with it och den var bra!

T 10 Feb

Min värdflicka är sjuk idag med så vi är hemma och vilar. Vi har kollat på lite american idol och sen har vi inte gjort så mycket mer när jag tänker efter. Nu sover hon en liten stund, sen har jag ingen aning om vad vi ska göra. Väldigt spännande torsdag!

Girl scout cookies

Flickan har varit hemma från skolan och varit sjuk så det har varit en lång dag idag. Vi har dock haft en del att stå i, eftersom hon och några kompisar säljer kakor och min värdmamma är den som håller i det så har vi fått närmare 550 paket kakor hit till huset som ska sorteras och delas upp. Gissa vilka (vem) som gjort det hela dagen. Puuhh..



Nu ska jag ta en låååång dusch och sen ska jag nog kolla på american idol tror jag. Sen blir det nog sängen tidigt.

rrrrrrrrrrrrrrrematch

Har spenderat mina två senaste dagar att kolla varannan minut som jag fått en ny match än. Men tydligen har dem inte öppnat mitt konto än, så inte så konstigt att jag inte fått någon match än.. Så, två veckor från imorgon är det som gäller.

Gårdagen spenderade jag hos min kära Märta. Vi mös med hunden. Åkte och handlade också, och sen hoppade vi runt och dansade i hennes kök, precis som vanligt :)

Idag skulle någon gubbe komma hit och fylla på olja eller gas eller något sånt, så jag behövde vara hemma och släppa in honom. Så jag passade på att träna lite, tvätta och städa och sånt. Har börjat packa lite också.. Kommer inte få plats med allt.. Behöver en till väska.. Vet inte vart allt har kommit från? Har ju inte shoppat något alls känns det som..

Nu längtar jag efter en match! Vill helst stanna här i Boston. Men är fruktansvärts trött på snön, så Californien eller Arizona hade verkligen inte skadat :) Eller till Philadelphia till Louise, eller Chicago till Sofie och Mathilda.


Super Bowl

Ikväll har jag kollat på Super Bowl vilket är en ganska big deal här i staterna. Så det kunde jag inte missa! Vi käkade först nachos med salsa, bönor och ost till "förrätt" och sen hemmagjod pizza med svamp, sparris och soltorkade tomater. Gottgott.

Har också konstaterat att black eyed peas är sjukt dåliga live. Det enda som var bra med deras framträdande var att Slash gästade.

Dont stop me now

Nu har min LCC varit här och haft möte med mig och familjen. Vi har skrivit på papper så nu är jag i rematch för att förhoppningsvis flytta till en ny familj. 2 veckor. Nu gäller det.

Är riktigt peppad på att få nya matchningar nu. Och det känns såååå himla bra att veta att jag bara kommer vara kvar här i 2-3 veckor till.

Nu blir det promenad! Ciao

Åska

Det var ganska slappt att jobba idag. Flickan är sjuk så vi har bara tagit det lugnt och kollar på en film. La barnen för ett tag sen och funderar på att lägga mig själv också snart. Men det började åska precis så skulle inte förvåna mig om flickan vaknar och är rädd, så jag tänkte stanna uppe ett tag till. Tror föräldrarna kommer hem om typ 20 minuter ändå.

Cookin raw with the Brooklyn boy

Idag har jag skypat 2 timmar med Johanna. Alltid lika trevligt :) Tycker att alla pratar om Vampire Diaries hela tiden, och Johanna säger att inget slår den serien. Så funderar på att börja kolla på det idag. Se om det är något att kolla på. Annars händer inte så mycket idag. Hela familjen är iväg på olika håll så jag är ensam hemma. Och dem har ju bilarna såklart så då finns det inte så mycket att hitta på. Ska gå en runda iallfall. Tänkte se ifall posten har öppet, har två brev och två paket att skicka hem till Sverige. Ikväll ska jag jobba för föräldrana ska ha "date night".

Nu sitter jag och lyssna på Linkin Park och längtar tillbaka lite till tisdags. Vill se dem igeeeeeeeen. Såååå braaaaa.

Lexington

Varje fredag så har tjejen pianolektion här hemma. Idag fastnade lärarens bil i snön på vår uppfart. Inte kul! Så vi fick ju skotta, putta och ha oss. Till sist fick vi väck bilen, som tur var. Annars hade jag haft stora problem när jag skulle hämtat pojken eftersom hennes bil blockerade vägen ut..

Ikväll har jag iallfall haft en skön fredagskväll med Ronja, Märta, Mikaela, Lisa och Matilda. Vi var och åt på ett mexikanskt ställe i Lexington (har fått dille på burritos). Sen åkte vi hem till Mikaela och satt och snackade ett bra tag.

Vill inte åka från dessa underbara tjejer.


God natt från ett snöigt Lincoln!


F 4 Feb

Jag var så förvirrad igår så jag skrev fel datum i rubriken. Skrev 5e istället för 3e.. Haha, trött var det ja!

Äntligen fredag igen. Är ledig på dagen nu som vanligt. Och idag kom ju lönen, så nu ska jag åka och shoppa lite med Märta och Mikaela!

Förresten så har affären, banken och i princip allt förutom cafét och posten stängt här i byn. Taket föll in pga snön.


T 5 Feb

Hur kan man vara så trött hela tiden? Somnade 8 igår.. Nu är kl halv 10 och jag är helt slut nästan.  Mygoood.

Idag ringde mamman och sa att hon helt missat att tjejen skulle ta gruppfoto med gymnastiken. Så det var bara att göra sig i ordning och slänga sig i bilen. Jag och tjejen skulle inte äta innan för det skulle gå "snabbt". Jahaja, lite efter halv 9 var vi hemma. Var inte bara foto, utan även träning efter tydligen. Älskar när folk har koll på vad som händer! Har iallafall offrat en av mina sista laktostabletter på lite yoghurt ikväll, var gott faktiskt.

Annars då.. Pappan kom hem tidigt från sitt möte så jag slapp att lägga barnen. Guldvärt, för det är det värsta. Så jag bara sitter och njuter en stund och hoppas min värdmamma kommer hem snart så vi kan prata. Annars går jag och lägger mig. Måste orka upp imorgon med ju.


Stand by me

Jag älskar min nya dator! Det är så mycket lättare nu att skypa när datorn inte hänger sig varannan minut. Har precis skypat en bra stund med mamma och senare ska jag skypa med pappa, Helene och Celina.

Igår var barnen hemma från skolan pga snön. Tjejen hade en kompis över och dem fixade ett spa här hemma. Och gissa vem som var kund?! Det var ganska skönt att bli ompysslad med varma handdukar, fotbad, hårfixning och få naglnarna målade.

Igår tänkte jag prata lite med föräldrarna. Hoppade i duschen och när jag kom ut var kl 8 och så tänkte jag vänta tills dem lagt barnen. Så la jag mig ner en lite stund. Och somnade. Såklart.. Vaknade mitt i natten med kläderna på och lamporna tända. Så det var ju bara till att gå och lägga sig igen.. Haha. Vaknade dock ganska utvilad och pigg, SKÖNT.




Längtar efter besök från mamsen!

:o

Sjukaste: Sofie Liden har fått en matchning ca 10 minuter från mig. Vad är oddsen på det liksom?

I came, I saw, I conquered

Ikväll trotsade vi snökaoset och slirade runt på vägarna i Boston. Sladdade rätt bra en gång och jag trodde vi skulle krocka. Men det gick bra! Dem andra tycker jag är lite för nervös när jag åker bil. Så det får nog bli baksätet för mig i fortsättningen.... Haha. Men vi hade kul och LINKIN PARK VAR SJUKT BRA OCH VÄRT VARENDA DOLLAR GÅNGER 100.

T 1 Feb

Idag skulle jag och Märta åka och shoppa. Men det har blivit snökaos här igen så vi bestämde oss för att stanna hemma istället. Kollade på Greys Anatomy och sen på Alice i Underlandet. Dock råkade jag sova halva filmen och missade den roligaste biten.

Pga av snön slutade barnen tidigare från skolan och imorgon lär dem vara hemma från skolan igen. Är duktigt trött på denna snön nu.


RSS 2.0