T 31 Mar

Idag har jag en slapp dag. Lämnade lillan hos en kompis kl 10. Ska hämta henne på skolan lite innan 3 sen slutar jag vid 6. Skönt :)

Inatt drömde jag att jag var hemma i Sverige efter ett år här. Var lite förvirrad när jag vaknade upp och insåg att jag fortfarande är i usa!


Min mamma är den bästa jag vet!

Idag fick jag en liten släng av hemlängtan. Jag och mina värdföräldrar har pratat en del den senaste veckan om att mamma ska komma och hälsa på. Tror det är därför jag längtar hem lite. Jag tänker på det hela tiden. Att jag snart ska få träffa henne efter så lång tid från henne. Och att hon bara kommer vara här en vecka. Sen dröjer det månader innan jag träffar henne igen.



T 29 Mar

Idag lagade min värdmamma något riktigt gott! Det var typ en mexicansk gryta med lite allt möjligt. Hon hade i olika bönor, kalkon, chili, tomat, lök, vitlök och lite sånt.

Annars då.. Hade en slapp förmiddag med film. Medan lillan var i skolan gick jag på en promenad. När jag kom tillbaka frågade min värdmamma om jag kände för att börja ta powerwalks med henne på morgnarna när det blir lite varmare, så det ska vi börja med sen. I eftermiddags gick vi bort till parken och fikade lite. Det har varit soligt men kyliga vindar. Men har faktiskt fått lite färg i ansiktet idag =)

<3

Igår kom Emmie till USA välbehållen. För första gången på 8 månader är jag, Sofie, Emmie och Louise i samma land :)

T 29 Mar

Denna dagen har jag haft lite annorlunda schema mot vad jag brukar ha. Lillan hade bara skola 1,5 timme och hon hade den mycket tidigare än vanligt. Innan skolan hann vi i princip bara äta frukost, bada och läsa böcker. Det är så mysigt när lillan kryper upp i knät och jag läser för henne.

Efter skolan åt vi lunch och sen åkte lillan och min värdpappa till flygplatsen och hämtade min värdmamma. På eftermiddagen lekte vi lite, vek tvätt (har en duktig liten hjälpreda) och bakade.


Efter middagen åkte vi till Target och kollade in den nya matavdelningen. Min värdmamma är jätteintresserad av mat och nya matavdelningen öppnade nu medan hon var nere i Florida. Så idag ville hon åka dit. Mest exalterad av alla, näst efter min värdmamma, var JAG! haha. Det var nästan så jag kände mig löjlig. Höjdpunkten på veckan liksom, åka och handla matvaror med min värdmamma!


Tog lite bilder på min nya buddy idag, tyckte denna blev cool! Detta är vår katt Sammy Samson.




Since I made it here, I can make it anywhere

Hade en väldigt bra dag med Louise i New York City igår!
























F 25 mar

I onsdags åkte min värdmamma ner till Florida för att hälsa på sin pappa. Det började åska på kvällen och hennes plan blev träffat av blixten, innan dem hann lyfta. Så det blev massa förseningar och grejer. Min värdmamma har väldigt dåligt tålamod och kände förra veckan att hela världen var emot henne i princip. För bara några dagar innan så trillade hon när hon var ute och gick. Hon skadade sig och blödde från ansiktet och inte en människa stannade till för att hjälpa henne. Plus att hon varit halvt handikappad då hon knappt kan gå och knappt röra sin högra hand. Så jag kan tänka mig att jag kommer få höra om hennes underbara resa ner till Florida när hon kommer tillbaka.

Idag har lillan inte haft någon skola så jag har haft henne hela dagen. Under ungefär en timme tänkte jag att jag måste ha världens bästa jobb. Min värdpappa kom med förslaget att åka till köpcentret idag, med lillan, på arbetstid. Så han tog sig tid och körde oss fram och tillbaka. Tyckte det var väldigt snällt! Och vägen dit är jätte enkel "så till och med jag kommer kunna hitta" - dem känner mig redan. Vi gick iallfall runt i affärer, åt lunch och lekte på lekplatsen inne i köpcentret.

Men den där lyckan om världens bästa jobb varade bara ett litet tag. Lillan har för någon anledning varit gnällig hela dagen. Jag sov dåligt inatt, eller egentligen hela veckan. Så jag har varit trött och irriterad halva dagen jag med.

Men. Min familj är så underbar! 17 åringen kom ner och vi pratade lite. Så nämnde jag bara att jag var skit trött. Vad säger han då? Jo, han säger till mig att gå och vila och att han tar över och passar lillan istället. Nu skulle jag slutat i princip 15 minuter senare iallfall, men ändå, det visste inte han när han erbjöd sig.


T5



Ni är bäst tjejer! Saknar er varje dag. Saknar oss ♥

T 22 Mar

Idag har jag varit ute och sprungit en runda i området och utforskat lite. Hittade bla Starbucks nära. Vet inte om det är bra eller dåligt .. haha

Förresten, i New Jersey är det olagligt att tanka sin bil själv.


M 21 mar

Idag var det dags för lite svensk afton! Mamma skickade grillkrydda till mig härromdan och den användes flitigt i köttbullar och sås. Det var så roligt när jag lagade maten idag. 17 åringen var i köket med mig och assisterade lite. Så börjar jag göra såsen, han tittar väldigt frågade på mig och undrar vad det ska bli för något. "Gissa" sa jag. Och visst gissade han! Önskar jag kunde komma ihåg allt han gissade för vissa saker var så roliga och dumma så jag höll på att skratta ihjäl mig. Han kunde verkligen inte komma på var det var först. Efter ett tag så såg man på honom att han kommit på vad det var, och hur självklart det var vad jag gjorde, och hur dum han kände sig pga alla andra gissningar. Han kollade på mig, skämdes lite och log "sås?". Hahah så himla kul var det!!

Familjen gillade mina köttbullar, sås och potatis iallfall. Speciellt barnen. För att citera 14 åringen om såsen "himlen i en skål". Efteråt sa min värdmamma att en av deras gamla thailändska au pair brukade laga jättegod mat och efter ett halvår så kom hon på att det kanske var dags att lära sig laga thailändskt av henne.  Precis när hon sagt det kom hon på att jag inte kommer vara här ett år "MEN DU LÄMNAR JU OSS REDAN OM ETT HALVÅR..Du måste lära mig laga svensk mat NU!"


Måste säga att jag är så himla glad över att vara i denna familjen. Har jätte roligt här, och jag skrattar med dem varje dag.

Skype

Idag har varit en lat dag. Det enda jag har gjort mellan frukost lunch och middag är att prata i telefon och skypat med en massa! Men det var skönt att ha en sån dag. Roligast är nog att prata med Celina måste jag erkänna. Längtar tills hon kommer hit och hälsar på så jag kan krama och pussa på min lillasyster!

Tj maxx

Igår var en väldigt fin dag. Vi hade ca 25 grader och sol! Medan lillan var i skolan åkte jag och min värdmamma och skaffade social security nummer till mig. Eftersom jag kom hit i oktober och det fortfarande var så kallt att jag hade vinterjacka förra helgen så har jag bara vinterkläder. Klagade lite över det så idag åkte jag, min värdmamma och 14åringen och shoppade. Fick mer mig 2 par shorts, en stor tekopp, en blus, 2 koftor, en tshirt och strumopr för ca 800 kr. Nöjd :)

När vi kom hem igen åt hela familjen lunch och sen skypade jag med mamma ett väldigt bra tag.





Saknar min lilla plutta!


F 18 Mar

Idag är det den 18e mars. Vad betyder det? Jo att jag har bott i USA i 5 månader. 7 kvar, sen blir det semester och sen hem till Sverige :)

Vår i Millburn

Har varit trött och haft huvudvärk hela dagen. Men det har varit en helt okej dag ändå. Skulle ta en nap på en  halvtimme innan idag. Men hann bara sova 10 minuter sen knackade min värdmamma på dörren och undrade om jag var redo för lunch. Så det var bara till att stiga upp igen.

Idag har det varit riktigt fint vårväder. Vi har haft mellan 15-20 grader och strålande sol. Efter skolan gick jag och lillan till parken och slog ihjäl några timmar utomhus. Var otroligt skönt att steka ute i solen istället för att sitta inne och leka med barbie. FLER såna här dagar tack!


we bought her here, but not as a slave

Har haft en väldigt bra kväll med min värdfamilj. När jag slutat jobbat så hjälpte jag till lite i köket och snackade med min värdmamma. Idag åt vi kycklingsoppa som var suuupergod! Och det blev massa över så jag och min värdmamma har bestämt att vi ska ha det till lunch imorgon. Efter maten åkte hela familjen till Target och handlade. När vi kom hem igen var klockan nästan 9 så lillan gick och la sig och det gjorde dem stora också ganska direkt.

Jag och mina värdföräldrar stannade uppe och kollade på två avsnitt av criminal minds. Sen kollade vi på lite nyheter efter. Så kom det upp bilder på 4 brottslingar som tydligen hade tagit hit någon olagligt som jobbade för dem eller något sånt. Alla dessa 4 tillhörde samma familj och såg ut som fan rent ut sagt. Går inte förklara. När dem visade bilderna så blev vi alla 3 tysta ett tag. För sånt skämtar man ju inte om. Tills min värdmamma tillslut kläckte "....någon mer än jag som tycker dem ser skyldiga ut?" Jag och min värdpappa höll med och sen skämtades det och skrattades det hejvilt åt dessa människor. Sen blir det ännu värre (roligare). Dem intervjuar en av personerna som säger:

- Ja vi tog hit henne här. Men inte som slav. På engelska, Yes we brought her here..... Men hennes engelska var dålig så istället för att säga brought så säger hon yes we BOUGHT (köpte) her here, but not as a slave. Min värdpappa bara "ooohhh dåligt ordval....!!" Asså.. Vi skrattade så vi höll på att kikna allihop. Ni skulle sett och hört det!


W 16 Mar

Idag är jag fruktansvärts trött. Hade tänkt att sova under mitt lilla break på 2,5 timme. Men det slutade med att jag pratade en stund med Sofie och Ronja istället. Ska hämta lillan om 20 minuter och däremellan måste jag hinna äta något också. Så det blir inget sovande idag!

Blir väl leka med barbie 3 timmar sen.
Jag. Orkar. Inte

Sveriges stolthet?

Sonen i huset, 17 år: MEN LOOOOOOOOOOUISE!!!! REDNEX SOM SJUNGER COTTEN EYE JOE  ÄR JU FRÅN SVEEEEEEEEERIGE!!!!! :D :D :D

hehe.. eh.. ja.

Anywhere you are, I am near

Vad som än händer detta året. Allt som redan har hänt. Allt som inte blev som det skulle eller borde. Även om det inte kanske blir som det ska.  

Så är allt värt det i slutändan. Jag har hittat en vän så speciell att på bara 5 månader har blivit en av mina bästa vänner. En vän för livet ♥






Im forever keeping my angel close.

Trafik

I USA:

- Är vägarna jättedåliga. Ta Sveriges sämsta vägar så har ni USAs bästa vägar.
- Är trottoarer på många ställen obefintliga
- Använder man inte reflexer
- Finns minimalt med gatulampor
- Kör dem flesta som idioter
- Är kollektivtrafiken VÄLDIGT dålig
- Får man svänga höger vid rödljus (sålänge det inte är skyltat att du inte får)
- Tutar man hela tiden
- Vet man inte hur man ska köra i en rondell
- Finns det stoppskyltar på var och varannan gata
- Skottar man ofta på eftermiddag/kvällen. Man blir väldigt lätt insnöad här
- Hör/ser man polisbil/ambulans/brandkår i princip minst en gång om dagen

M 14 Mar

Denna dagen har varit jättebra. All min hemlängtan från förra veckan har sakta men säkert försvunnit. Hoppas att det inte kommer tillbaka heller!

Idag var min LCC här och hade möte med mig och värdföräldrarna. Man har alltid det inom 2 veckor efter man kommit till sin familj för att gå genom regler och se hur allt gått hittills. Mötet gick bra och mina värdföräldrar sa bland annat att dem redan kände att jag var en i familjen. Vilket är skönt för så känner jag med. Kan inte fatta att jag bara känt dem i en vecka, känns som jag kännt dem mycket lääääängre.

Hemma i Sverige är jag van vid ett väldigt lugnt hem. Hemma bor jag bara med mamma, i detta huset är vi 6 stycken. Ganska stor skillnad! Det är alltid mycket som pågår här även fast det är ett ganska lugnt hus. Märkes speciellt idag när min värdpappa och sonen var iväg ikväll. Det var så tyst och lugnt att "bara" vara 4 stycken i huset.. Vi tjejer festa till det med tårta från helgen, mums!


Tidsskillnad

Igår ställde vi om klockorna till sommartid. Så nu är det bara 5 timmars skillnad till Sverige. Tills Sverige ställer om sina klockor med. Är det sista söndagen i mars?

Skyline Park

Idag åkte jag, familjen och deras första au pair in till new york. Vi "hikade" (gick i en park). Man gick upp för en trappa för att komma till parken så utsikten var bra. Såg bland annat frihetsgudinnan! Vi ska dit igen när våren har kommit när det är lite finare.

I fredags när jag och min värdmamma var och handlade så såg jag Wasa knäckebröd i affären, så vi köpte ett paket. Nu har familjen smakat och alla ÄLSKAR dem. Dem är nästan slut så min värdmamma ska köpa på sig ett lager i början av veckan. Tycker det är sjukt kul, knäckebrödsnarkoman som jag är! Dock har jag inte hittat min favorit här än, mina älskade falu rågrut!

S 13 Mar

Godmorgon!

Hela lördagen spenderades med familjen. Deras första au pair kom hit vid 1 och då åt vi lunch. Åt mackor och min värdmamma hade gjort en god tonfiskröra. Efter maten gick vi till parken och spenderade några timmar där.

På kvällen åt vi massa nacho chips och guacamole, fajitas och till efterätt chockladmoussetårta! Sjukt gott var det. Efter maten gick vi en runda och sen kollade vi på film.

Nu har alla i huset vaknat till liv så snart ska vi äta brunch.

I love you

Ikväll har det varit ganska stessat i huset. Min värdmamma skulle ut och äta, jag skulle på aupair möte, 16åringen hade 2 kompisar här, 14åringen hade 1, 4åringen hade 1. Fullt hus alltså! Och vi bakade tårta till imorgon, och hemmagjod pizza till middag. Min värdmamma var inte lite stressad!

Vid halv 8 kom ett gäng tjejer från min au pair grupp och hämtade mig för att åka till au pair mötet. Denna gången var det skridskor. Kul att träffa lite nya männsikor. Blev att jag mest var med dem som hämtade mig. Det var en tjej från finland, en tjej från venezuela, en från mexico och en från panama. Efter mötet åkte vi till ett hamburgarställe och satt där och snacka en stund.

Nu ska jag hoppa i sängen! Imorgon kommer familjens första au pair hit och hälsar på. Barnen har inte en blekaste aning om att hon är i landet så det ska bli kul o se deras reaktioner imorgon när dem ser henne :) Hon fyller år i dagarna också så därav tårtan till imorgon!

 FÖRRESTEN, så pratade jag och mina värdföräldrar om tårtor igår. Så sa jag att jag inte gillade tårtor så speciellt mycket. Så sa min värdmamma: Inte jag heller. Men min favorit "tårta" är morotskaka! Snacka om att jag passar in här. Alla som känner mig vet att jag inte är så jätteglad vid kakor och tårtor, men är det något jag kan äta så är det morotskaka!!




Idag sa min lilltjej "I love you" till mig. 5 dagar tog det!


F 11 Mar

Idag ser ut att bli en slapp dag. Klockan är halv 10 och jag har inte ens börjat än! Ibland kan det vara bra att ha värdföräldrar som jobbar hemifrån också. Hela förmiddagen kommer min värdmamma vara med oss, vi ska handla och göra ärenden iprincip bara. Sen är det skola och jag blir ledig en stund. Efter skolan ska lillan ha en kompis över. Helt okej.


CSI Stockholm "everybody has blonde hair"



Idag har det regnat och blåst hela dagen. Så vi var inne hela förmiddagen och lekte. Sen åt vi lunch och sen var det dags att gå till skolan och jag blev ledig ett par timmar. Efter skolan hade lillan en playdate så vi gick med hennes kompis hem. Hennes babysitter var typ 60 år och pratade inte engelska. Var lite sådär lagom kul. Rätt som det var bara försvann hon ett tag också.. Haha mycket märklig dam. Men iallfall, underhöll mig med att prata med Louise en stund.

Ikväll åt vi typ en blandning mellan pasta och köttfärssås/köttfärsfyllda frallor. Min värdmamma stekte köttfärs, och la det i en fralla, typ som ett pålägg. Sen hade vi pasta och sallad till. Sloppy Joes heter det tydligen!

Efter middagen pratade jag en snabbis med min kära Ronja och sen slappade jag framför TVn med familjen. Kollade på CSI. Min värdpappa bara "har ni det här i sverige eller" haha OM vi har, mamma sitter bänkad varje måndag. Det är så kul att få frågor om Sverige varje dag. Fast ännu roligare är när dem ska berätta ngt jättekonstigt som man BARA har i USA.. Så kontrar jag med, det har vi i Sverige med. Ibland tror dem att vi är LITE efter alltså.. Haha!




Förresten så tror dem att jag kommer vara vitblek hela sommaren bara för att jag är från Sverige. Ni vet, USA verkar tro att Sverige har minusgrader året om.. Jag sa inget om hur brun jag kan bli, utan jag tänkte, vänta ni bara, mohahah!

Åldersnojja, check!

Jag och min 4åring pratade om ålder. Hon frågade mig hur mycket jag skulle fylla nästa gång jag fyllde år. Jag sa glatt : 20 år. Hon sa iskallt: Du är gammal

Tack för den!

T 10 Mar

Jag är helt utmattad! Sov jättedåligt så idag tänker jag hoppa i sängen tidigt.

Dagen har sett ut såhär:
- Leka med slottet
- Måla
- Leka med slottet
- Lunch
- Lämna på skolan
- Sortera böcker
- Skypa med mamma
- Hämta på skolan
- Sortera böcker
- Leka med slottet
- Måla
- Leka med lego
- Leka med slottet
- Mat
- Dusch


Smör

Idag har vi lärt oss att smör är omöjligt för amerikanare att säga!

M 8 mar

Dagen har flytit på bra. Jag var jätteseg i morse och låg och drog mig ett tag innan jag gick upp. Men vid kvart över 8 var jag nere i köket. Åt havregrynsgröt med värdmamman och 4 åringen. Sen lekte vi lite och sen åkte vi och handlade. Mamman ville att vi skulle ha allt jag vill ha i matväg i huset så jag känner mig hemma. När vi kom hem lekte vi lite till, åt lunch och sen tog lilltjejen till skolan. Medan hon var i skolan passade jag på att packa upp, nästan klar!! Tjohoo.

Lite innan 3 gick jag och värdmamman och hämtade tjejen igen. Vi lekte ännu mer och sen åkte jag mamman och tjejen iväg en bit bort och gick en runda. Man kunde se Manhattan där vi gick, coolt! Sen höll vi på frysa ihjäl så vi åkte hem igen och lagade mat. Åt lax, stekt ris och grönsaker. Äntligen lite riktig mat och inte bara pasta varje dag!! Dock ska vi ha pasta imorgon ..... Haha! Efter maten spelade vi kortspel och sen kollade vi lite på TV.

Dagens fråga från värdpappan: Har ni björnar i Sverige?

Dagens fråga från värdbarn (4år): Är Sverige ditt hus?

Hahaha OCH vid maten så började lilltjejen köra "Simon says". Det går ut på att hon säger typ Simon says touch your nose, så ska alla ta på sin näsa. Efter ett tag skriker hon "TOUCH YOUR BOOOOBIES!!" Alla bara.. eh ... hahahaha.. ehhh ...

Semester

Nu har jag lite att tänka på angående semester här i staterna. Man får två veckors semsetser när man jobbar som au pair. Jag har redan haft en (Vermont) så jag har bara en kvar. När ska jag ta den, och vad ska jag göra? Ska jag ta den i ett stäck, eller ska jag dela upp den?

Eller.. Ska jag göra som mina värdföräldrar vill att jag ska göra. OM jag tar semestern i slutet av året så får jag 2 veckors semester av dem ändå. Vilket betyder att jag har längre resemånad istället.

Jag vet inte hur jag ska göra. På ett sätt vill jag ta veckan under året, för det kan vara skönt med en veckas ledighet. Å andra sidan, så när jag tar veckan så vill jag ta den till något varmt ställe, exempelvis Florida. Men dit känner jag inte för att åka till mitt i sommaren, för då är det ändå skitvarmt här. Så då hade jag behövt åka väldigt snart, eller till hösten. Mars, april, maj och juni är i princip redan uppbokade så då kan jag inte åka iväg. Juli och augusti vill jag som sagt inte. Då är det september och oktober kvar. Och i mitten av oktober är mitt au pair år slut. Så alternativet verkar ju vara att ta en veckas semester i september. Eller två veckors i oktober och sluta tidigare. Eller så delar jag upp veckan och tar weekends under året.

Hmmm.. Vad säger ni? Vad är era åsikter? Jag behöver hjälp!!


Framme

Träffade Mikaela och Märta igår kväll. Vi gick en promenad med Jake och sen åkte vi hem och lagade tacos. Efter maten kollade vi på film och åt muffins, och senare kom Ronja och mös med oss. Vi sov alla hos Märta och idag följde dem med mig till stationen. Vi var där tidigt så vi passade på att äta o så.

Kvart i 2 gick mitt tåg. Och det var faktiskt jobbigare än vad jag trodde det skulle vara att åka. Kramade hejdå och gick på tåget. Snyftade en stund och sen somnade jag. Sov typ halva resan, skönt! Nästan 5 timmar senare var jag framme i New Jersey och hela familjen var med och hämtade mig. Vi åkte hem till Millburn, som staden heter där jag nu bor. Dem sa att vi skulle ut och äta och jag fick bestämma vad. Så det blev mexikanskt - burritos! Mums. Sen åkte vi hem och satt och snackade tills ungefär nu. Nu är klockan nästan 12 men jag är inte så jätte trött, har ju sovit typ halva dan. Men ska försöka sova ändå, ska upp vid 8 imorgon.

Måste berätta en sak! Min värdpappa frågade mig var i Sverige jag bor, så sa jag i södra delen. Sa också att jag bor nära Danmark, att det bara tar ca 1,5 timme dit. Både min värdpappa och sonen kollade på mig som jag var dum i huvudet, kollade på varandra , kollade på mig. Efter en minut säger pappan "Jaha med flyg!!" Nej, med bil. FÅr ännu konstigare blickar. "Men.. är där inte vatten mellan Sverige och Danmark?" Jooo.. "Hur kommer ni över då?" Vi har en bro... "JAAAAHAAAAAAAA" Sen kommer värdmamman ner, och värdpappan helt faschinerad "visste du att det finns en bro mellan Sverige och Danmark?" Haha det låter kanske inte så kul med det var det.

Godnatt USA, Godmorgon Sverige!


you'll never shine alone

Har bara lite småsaker kvar, som typ tandborsten och sånt. Sen är jag färdigpackad! Märta och Mikaela har skola idag. När dem är klara stannar dem här och hämta mig och min packning sen spenderas sista kvällen i Boston hemma hos Märta. Ronja kommer också lite senare :)

Starlight - Slash & Myles Kennedy

S 5 Mar

Sista jobbdagen i Boston är avklarad!! Nästan iallfall. Dem behövde mig nån timme imorgon med, och jag kunde ju såklart inte säga nej.

Idag var jag på IKEA med Mikaela och Märta, ikväll ska jag packa. Hela mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Ska börja organisera lite nu. Pga begränsningen på bagaget som jag skrev om så ska jag dumpa lite grejer hos Ronja. Som jag får hämta/hon lämna nästa gång vi ses :) Typ massa skor som väger och sånt jag inte använder så mycket som mamma ändå ska ta hem när hon kommer!

Förresten så slog det mig innan, DET ÄR BARA TRE DAGAR TILLS SOFIE LIDEN OCH JAG ÄR I SAMMA LAND! TRE!! SJUKT JU! OCH SNART KOMMER EMMIE OCKSÅ!!!!!! WOOOOOOPP



Har haft en del hemlängtan denna veckan. Tror det är för att jag ska lämna denna tryggheten jag skapat här. Och hitta en ny. Igen. Nytt ställe, ny familj, nya kompisar. Igen. Kommer ta ett tag att komma in i det. Speciellt idag kändes allt hopplöst. Och ibland glömmer jag bort att jag faktiskt inte ska vara här föralltid. Jag tror jag inbilliar mig det ibland. Så tänker jag att, jag vill inte bo i USA, jag vill bo i Sverige. Jag vill inte bo med en annan familj, jag vill bo i min egen familj. Sen kommer jag på att det bara är för ett år. Ett år av mitt liv. Det är ju inte alls lång tid! Jag har snart varit här i 5 månader, det är bara 7 månader kvar. Sen är jag på svensk mark igen, med alla mina älskade. I lägenheten med mamma. I mitt eget rum. Åka hem till pappa och äta tacos och kramas med Celina. Cykla hem till morfar och äta kanebullar och dricka cola. Jag saknar mitt egna liv och jag längtar tills jag har det tillbaka igen, samtidigt som jag ska ta vara på tiden här. Jag har massor att se framemot. Små resor, störe resor, Sverige-besök. Nu kommer jag också bo närmare Ljungan, kan träffa henne jätteofta. Och Emmie kommer hit om en månad, och henne kommer jag bo ännu närmare. Ska försöka träffa Sofie i Chicago så ofta det finns möjlighet. Jag ska ändå få spendera min sommar en halvtimme utanför NYC, nära till Philadelphia. Mina Boston kompisar kommer hälsa på mig och jag kommer hälsa på dem. Jag ser verkligen framemot att lära känna min nya familj. Jag tror detta kommer bli bra ändå. Jag måste bara ge mig själv tid att komma in i allt igen. Sverige har jag resten av livet. Måste bara komma ihåg att peppa mig själv ibland. Men jag saknar er där hemma! Berätta för mig hur tråkigt och kallt Sverige är!

Newark airport

På söndag när jag flyttar till min nya värdfamilj ska jag tydligen av på en jättekrånglig tågstation, på flygplatsen i Newark. CC har skickat massa konstiga förvirrande mejl om den hela tiden om hur jag ska av, var jag ska av, och ändrar sig och har sig. Så min värdmamma sa att tom hon som känner till stället blev förvirrad av det. Så hon sa till CC att inte skicka fler mejl till mig, utan att hon skulle ta hand om det. Haha! Så hon ringde mig precis och nu känns det mycket lättare. Jag kommer ju inte att ha någon mobil heller! Måste ju lämna min gamla och har förståss inte fått min nya.. Eller ja, skulle det skita sig totalt har jag ju min svenska men ändå. Nu behöver jag bara få lite mer klarhet i bagaget. Blev glad när jag skulle åka tåg och inte flyga, så jag skulle slippa tänka på övervikt och sånt. Men nejnej, det var begränsat på tåget också. SUCK!

T 3 mar

Idag mår jag mycket bättre. Hade lite feber inatt men har inte haft någon idag, så jag hoppas det fortsätter i denna riktningen nu. Dock har jag jobbig hosta kvar.

Imorse skypade jag med lite människor, sen åkte jag och Märta till apoteket och till affären. Nu är jag hemma igen och tvättar, yey!

Rum pa-pa-pum man down











American idol

Kommer få fina magmuskler av all denna hosta!

Min dag har bestått av vila och jobb. Just nu ligger jag nerbäddad i sängen och väntar på att klockan ska bli 8. Tänkte kolla lite på idol och sen försöka somna tidigt.



Mars kommer nog få bli en månad där jag sparar väldigt mycket. Verkar som att det kommer hända en hel del kul i april/maj som kostar lite pengar. Plus att det känns som det kan vara dags att börja spara till resemånaden också. Om 2 veckor har jag trots allt varit här i 5 månader..

När jag flyttar till New Jersey kommer jag behöva ta ett amerikanst körkort också. Och så måste jag verkligen ta tag i vad jag ska plugga. Man måste nämligen plugga under året här. Man måste ta 6 creds, vilket motsvarar ungefär 2 kurser. Får se vad New Jersey har att erbjuda!

NYC


Tänk att jag kommer bo en halvtimme från detta i nästan 8 månader. Mitt första beskök från Sverige kommer vara min älskade mamma och jag har redan börjat planera vad vi ska göra. Jag kommer ihåg för 4 månader sen när jag var i NYC hade denna utsikten framför mig. Det första jag tänkte var "wwoow, detta måste jag visa mamma" och det är precis vad jag ska göra! Längtar ♥

RSS 2.0