:(

När man är såhär långt hemifrån som jag är nu och inte trivs så lär man sig verkligen att uppskatta det man har hemma. Jag vill fortfarande inte hem, men gud vad skönt det hade varit ändå. Hemma i Öllsjö och slippa tänka på detta hela tiden. Vad jag ska göra och hur det kommer bli. 

Till min familj, vänner och släkt,
Jag älskar er

Idag vill jag vara hemma hos er.

Halt

Idag har jag inte gjort så mycket än så länge. Har varit ute och gått en runda, pratat med mamma i telefon och skypat med Pappa, Helene och Johanna. 

När jag skulle gå ner för trappan idag så halkade jag ganska rejält (tack o lov så såg ingen det). Men jag skrattade åt mig själv för det lär sett sjukt kul ut. Sen när jag kommer ner så halkade värdmamman på golvet. haha det är nog halt i huset idag!!

Laaaaaaaaaaat

Inatt kände jag mig väldigt lat..

Jag har ovanvåningen i princip för mig själv (barnen har två lektum där uppe med, men använder nästan aldrig dem). Så jag kontrollerar värmen där uppe. Eftersom jag är väldigt frösen av mig så har jag en tendens att skruva upp värmen ganska bra. Och härromdan luktade det konstigt där uppe, nästan bränt men ändå inte. Så jag tänkte att det var nog bäst om jag skruvade ner värmen lite. Vilket gjorde att det blev svinkallt och jag höll på att frysa ihjäl inatt. Men jag var för lat för att skruva upp värmen.. Saknade mitt täcke hemma i sverige väldigt mycket då!!

En bra dag

Idag vaknade jag vid 10 av att Caroline ringde och undrade om jag ville följa med ut på promenad med henne och Jocelyn. 10 minuter senare var jag klar och träffade dem,som redan var utanför mitt hus. Vi gick lite här i Marblehead, gick också in i några affärer och så. Sen gick vi till starbucks och åt frukost. Jag tog punkinbread (JÄTTEGOTT), och punking latte. Mycket pumpa nu runt halloween;) Efter frukosten gick vi och kollade på Carolines värdbarns fotbollsmatch och sen gick vi hem till Caroline och åt. 10 minuters promenad senare var jag hemma igen och då var klockan typ 4 halv 5. Så jag har inte varit hemma så mycket idag, vilken var fruktansvärts skönt. När jag kom hem (känns jättekonstigt att säga hem till detta huset.. men iallfall) så höll dem på att skära pumpa. Jag rensade ut kärnorna och ska rosta dem i ugnen sen. Så som mamma brukar göra. Sen ringde Ronja så jag snackade en stund med henne, sen med Louise. Skönt att prata av sig :) 

Jag bor precis vid Salem, som tydligen ska vara staden av Halloween. Halloween är stort överallt i USA, men stört i Salem. Och jag bor 10 minuter därifrån. Självklart ska alla au pairer härifrån dit ikväll. Och självklart ska jag jobba.. Yeeeyy, kul. Vi har precis ätit pizza, ska snart baka cookies.



The Town

Ikväll har jag, Caroline, Jocelyn, Amanda och Sandra varit och kollat på bio i Salem. Vi kollade på The Town. Det var den bästa filmen jag sett på rikitgt länge. Jag är alltid sån, även om jag ser en bra film, att jag kollar klockan varannan minut och tänker att "shit vilken bra film, men kan den inte ta slut snart" för jag blir alldeles för rastlös. kan inte komma ihåg senast jag såg en film SJÄLV. För det händer i princip aldirg längre. Klarar nästan aldrig av att sitta genom hela filmen. Men iallfall, när det gått två timmar på denna filmen hade jag inte kollat på klockan en enda gång än och jag tänkte, kan den inte vara 2 timmar till? Den var verkligen skit bra. Den utspelar sig här i Boston också, coolt!

gooooodis

Jag är sugen på marabou, geisha, djungelvrål, lakritsnappar, lakrits överhuvudtaget, fizzybubbles, och mycket mycket mer!

Just nu

Idag har jag varit i familjen i en vecka och i USA snart 2. So far trivs jag i USA, som au pair, men inte i familjen. Jag hoppas att det blir bättre snart, för jag har ingen hemlängtan,och jag vill inte hem.

Emellanåt känner jag att jag bara vill ifrån detta huset och byta familj, emellanåt känner jag att jag inte orkar det, bättre att stå ut och stanna här. Emellanåt känner jag att jag inte orkar bry mig, att det varit lättare att bara hoppa på planet hem och slippa denna förvirring. Men jag vill ju vara kvar i USA 1 år, jag vill jobba som au pair. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, Mer än att ge det tid och försöka trivas.

Jag vill trivas

.

Hej USA! Har ni hört talas om kryddor? Maten smakar ingenting här

Månsson

Skulle registrera mig på en sida, och när jag skrev mitt efternamn så fick jag meddelandet letters only please. HAHAHA

my mama said

My mama said search for the truth and you’ll find what you’re after
My mama said money and things means nothing in the end
My mama said you can do whatever you want to
My mama said and since mama said I’m gonna be all right

.

Idag har jag noll energi och kan knappt hålla ögonen öppna ens. Klockan är bara halv sju. Kom nyss på att jag ätit två mackor och ett äppel och kex idag bara, kan vara därför?! Nu hoppas jag att vi ska äta snart sen ska jag typ hoppa i sängen. Orkar verkligen inte göra något ikväll.

GAAAAAH!

Idag är jag ledig några timmar. Har städat lite, tömt diskmaskinen och tvättat. Nu tänkte jag gå en runda och fixa ett bankkonto. MEN nu har min värdmamma åkt hemifrån med nyklarna och jag har ingen extra nyckel så jag kan inte gå någonstans. Är inte så sugen på att lämna huset olåst.. Här använder dom oftast inte ytterdörren utan vi slår in en kod till gareget och går in det hållet istället. Men nu håller dem på att bygga om trappan och den är nymålad så vi får inte gå på den och måste använda ytterdörren. Och som sagt har jag inga nycklar. Ringde mamman men självklart hade hon lämnat telefonen hemma. Så jag är fast i huset och har absolut ingenting att göra. Jag som såg framemot att vara ledig, gå ut och inte stressa. Blev irriterad nu

Hot cereals

Idag ville den lilla flickan ha hot cereals till frukost. Jag tänkte, jaha och vad är varma flingor för något?! Det var havregrynsgröt. Så ville mamman lära mig hur man gjorde det. Eh jaa.. Visst.. Jag äter ju bara inte det till frukost typ var och varannan dag hemma i Sverige? Tror jag vet :)

Onsdag

Idag har varit en busy day! Men det är bara bra. Gjorde iordning tjejerna för skolan och sånt som "vanligt". Konstigt att det känns som vanligt när jag bara gjort det 3 dagar. Sen hade jag typ två timmar ledigt, då åt jag frukost på Panera, gick lite på Target och Marshalls. Handlade en notebook och en porslinssak där jag ska spara mina mynt i. Åkte en sväng till banken och lite annat. Hann inte åka tillbaka till huset utan åkte direkt till skolan för att hämta småtjejerna. Sen gjorde jag lunch till dem och tog mellantjejen till dans. Medan hon dansade åkte jag och lilla tjejen till banken igen. Tillbaka till dansen, sen hämtade vi stora tjejen, dem fick snacks, sen badade jag alla tjejerna och sen hämtade vi värdmamman, åkte hem, duschade, åt och sen var klockan typ sju halv 8.

Då hämtade Jocelyn upp mig, så åkte vi till Marshalls och mötte Amanda. Jag fick med mig hem en tjocktröja (jätteskön), solglasögon, träningstopp, choklad och träningsskor. Allt för ca 380 kr. VÄLDIGT NÖJD. Skorna är sjuukt billiga. Ett par bra träningsskor kostade 25 dollar, som är typ 175 kr. Svinbilligt. Conversen kostade lika mycket.

Sen gick vi till Panera och drack te och nu kom jag precis hem. Ska snart sova och sen är det ny jobbdag. Men imorgon kommer antagligen bli en väldigt luuuuugn dag!

i hope you get your dreams

Kör bil som vanligt, sjunger med i alla låtar som vanligt, kommer på mig själv att jag är i USA och kör bil! Jag är i USA och sjunger. Kan inte fatta att jag faktiskt är här.

YMCA

Ikväll följde jag med min värdamma till gymet och fick mitt "gymkort". Så nu kan jag SNART börja träna. Måste bara köpa nya träningsgrejer. Efter det träffade jag ngra au pairer och åt good glass. (Btw så körde jag helt själv utan gbs dit och hem i mörkret, erkänn att ni är förvånade och stolta?! :D haha) Även om det är jättenära..

Idag har vi haft jättefint väder här, runt 20 grader SKÖNT.

Imorgon ska jag försöka fixa ett bankkort.

Tisdag

Morgonen gick bra idag. Hade alla tre flickor själv och vi var tidiga till båda skolorna. Klapp på axlen till mig. När jag kom hem igen var städtanterna här jag och kände mig bara ivägen. Det var jättefint väder ute så jag bestämde mig för att ta en liten promenad. Här är jättefint! Efter bara gått 5-10 minuter ringde Caroline och frågade om jag ville följa med till Starbucks så det gjorde jag. Så jag har nu alltså druckit min första Starbuck kaffe (Ja, jag är au pair i USA). Tog vanilj latte och den var god. Fick se Carolines hus också, jätte mysigt! Hade hellre velat bo där. Söt hund också! På Starbucks träffade vi också Sandra. Jättesnälla båda två! Sen gick jag och Caroline hem till henne igen och skulle fixa en sak till min amerikanska mobil. Hon vet nämligen ett sätt att ringa väldigt billigt hem till svenska hemtelefoner. Dock funkade det inte att fixa från min svenska kontokort så jag måste vänta tills jag fått min amerikanska.

Sen hämtade jag små tjejerna, gjorde lunch. Ska snart hämta stora sen tror jag vi ska vara ute lite i det fina vädret.

godnatt

Okej så ikväll har varit jättebra! Caroline hämtade upp mig och så åkte vi till Panera (tror jag?) och träffade andra au pairer. Jätte roliga hela högen!! Var så skönt att komma ut från huset. Nu vill jag bara sova så jag orkar inte skirva mer. Hörs mer imorgon!

Måndag

Första dagen själv idag och jag orkar inte ens skriva om det.

Fick ett litet sammanbrott så Louise fick ringa och rädda mig. Så nu känns det bättre igen. Föräldrarna kom precis hem så vi ska snart äta, sen ikväll ska jag träffa några au pairer här i området. Ska bli skönt att komma ut från huset lite! Vid 8 kommer Caroline och hämtar mig :)
Du är bäst!

Kommentera!

Idag har jag varit en vecka i staterna! Idag började jag även jobba. Har precis haft två lediga timmar. Då har jag skypat med pappa helene o celina och duschat. Mycket mer än så har jag inte hunnit! ska snart köra till preschool och hämta den lilla.

Förresten så vill jag veta vilka ni är som läser! Ni är lite dåligt på att kommentera ;) (förutom mamma, pappa sofie lollo och theres!! haha) Igår hade jag 50 läsare vilket är ganska ovanligt för mig. Så kom igen, vilka är ni?:)

swedish

Jag berättade för min värdmamma idag att jag hade jättedåligt lokalsinne. Så nu är dem lite för oroliga att jag inte ska hitta imorgon! Men jag tror faktiskt inte det kommer bli några problem. Har GPS och idag när vi varit ute och kört så hittade jag hem, från två olika ställen, och den ena gången var det mörkt. SJUKT STOLT ÖVER MIG SJÄLV :D

Innan idag sa värdmamman schemat för imorgon så skrev jag ner det. Sen nu ikväll pratade jag och värdpappan om det. Så satt vi på nedersta våningen. Så frågade han om han fick se det. Jag bara "yeah sure, its upstaris but i can go and get it.. but i wrote it in swedish.." han bara "haha okey, no you dont have to go and get it"

trööööööööööött

Idag har jag pratat på skype med mamma, syster och Sofie. Hoppas jag kan prata med Pappa, Helene och Celina imorgon. I eftermiddag har jag kört, kört, och kört ännu mer. Har målat lite med barnen och när det var dags att sova så ville mellantösen att jag skulle läsa för henne. Så vi la oss i hennes stora säng och läste. Hon ville att jag skulle säga svenska ord så hon pekade på typ allt i sitt rum och så sa jag vad det hette på svenska, och så sa hon efter. Det var kul att hon redan är intresserad tycker jag! Värdmammans föräldrar kom hit en stund och hälsade på. Dem var jätte trevliga! Speciellt pappan, honom gillade jag.

Nu ska jag snart sova, klockan är "mycket", typ halv 10. haha! Jag som är en trött person i vanliga fall är typ dubbelt så trött nu. Ska upp 7 imorgon, så det är nog bäst att sova snart. Chris frågade mig igår "why are you always tired" haha det undrar jag med!

Söndag morgon

Godmorgon! Har precis vaknat, och sovit 11 timmar inatt. Det var sjuuuuuuuukt skönt. Känner mig dock inte utvilad ändå.. Nu ska jag snart skypa med mamma, sen ska jag duscha och äta frukost. Annars vet jag inte vad som händer, mer än att vi ska ut och köra igen.

engelska

Kom på en sak jag ville säga! Det har hänt så mycket den senaste veckan så jag glömmer ju bort vad jag ska skriva. Så ni får stå ut med mycket/långa inlägg och sånt nu!

På skolan satt vi och diskuterade lite tv och film med grabbarna. I tyskland dubbar man ju allt och hör inte engelskan utan tyska istället. Vilket vi tycker är skit wierd. Och dom tyckte det var skit wierd att vi inte gör så. Sen sa dom till oss att det antagligen var därför vi hade så bra engelska. Tyskarna pratar verkligen tysk engelska och så har dom problem med "th -ljudet". Många säger sink istället för think.

Igår när värdpappan hämtade mig och vi pratat en stund så frågade han var jag pratade engelska hemma, var jag använde den. Så sa jag typ att jag inte pratar engelska hemma. Han bara okej, men läser ni det i skolan eller? Så sa jag att vi började med det tidigt. Han bara, okej bara undrade, för din engelska är väldigt bra!

Och idag frågade mamman samma sak. Hon sa också att helene hade bra engelska med. Så vi svenskar är nog ganska bra på det fakitskt!

Do you know raki?

Måste förresten berätta om när vi lärde Chris svenska. En sak som nog är roligt för mina turk tjejer! Vi satt i sofforna så hade Sofie (göööörgo svensk tjej som också bor nära mig) raggsockar på sig. Så lärde vi honom säga raggsockar

Chris: Rakisockar
Jag: HAHA raki!!
Chris: Raki is a drink
Jag: Yeah I know. In turkey right?
Chris: Yeeah do you know it?
Chris sa hela tiden att han skulle bo med två män som var gay. Trodde han skämtade hela tiden. Men det gjorde han tydligen inte. När vi skulle bli upphämtade så stod alla typ spänt och spanade in i alla bilar som kom körandes. Så fort det kom en kvinna han bara "nooooope, its a woman. Noooot my turn" haha

"i put on the crazy bottom today. so im wiiiiiiiiiiiild"

Barn säger alltid sånna roliga saker. Och det blir ännu roligare på engelska. Igår när jag först kom hit så lekte jag med flickorna i deras lekrum.

Stora: J (J=lilla flickan) doesnt get anything
I get everything. But J dont. Thats just because she's
so little.

Liten paus, sen kommer lilla med lite arg halvt skrikande röst:
"I waaaaanna get everything!!!!" hahaha hon var så söt!!

Ikväll har vi varit ute och ätit på ett ställe som hette Hurricane tror jag. Jag tog en ceasar sallad. fick en STOORR portion (hade inte förväntat mig något annat) Så sa jag att jag tyckte det var väldigt mycket och att vi inte brukar få så stora portioner i Sverige. Mamman bara "Känn inte att du behöver äta allt, vi kan ta med det hem så kan du ha det till lunch imorgon" . Så jaa, doggybag blev det. JAG ÄR I USA!!

Idag var jag och pappan och handlade så frågade han mig vad jag tyckte om för mat. Så berättade jag att min favorit var kycklig och att jag älskar grönsaker och frukt. Sen när vi kom hem frågade mamman samma sak och jag svarade samma. Så sa hon att Helene hade sagt det till henne också när dem pratade att jag tyckte om det. Så sa mamman att dem alltid hade jordgubbar och äpple hemma. (MUMS JORDGUBBAR) och ofta vindruvor, bananer och annat med. Och alltid sallad till maten.
Sen när vi var ute och åt idag så tog jag ju en sallad, och till förrätt så fick vi in nachochips men jag ville inte ha. Så mamman bara "dont you eat anything that isnt good for you?" haha! Mamman frågade mig om jag inte kunde säga något dåligt om mig själv. Tänkte en stund och sen så sa jag "känslig". Jag har nog väldigt höga tankar om mig själv eftersom det var det "värsta" jag kunde komma på ;) 

Sorry för långa uppdateringar, hoppas ni orkar läsa. Kl är snart nio här, och 3 på natten hos er. Jag är skit trött så jag ska snart gå och lägga mig.

no picture

Tänkte uppdatera lite med bilder här och på facebook. Men så självklart tar min dator inte emot min kamera längre? varför inte? aaaa blir så arg. Så antagligen inga bilder på ett tag. gaaah

Lördag

Hej! I morse vaknade jag av att mellantjejen kom in på mitt rum och ville mysa. Hon ska tydligen vara en riktig mystjej och det har jag redan märkt av. Hon kan komma och krama mig lite när som, det gör inte dem andra tjejerna. Inte än iallfall. Fotbollen idag var kul att kolla på. Den stora tjejen  gjorde mål! Det var ganska kallt ute men solen sken så det var varmt. När vi kom tillbaka igen så ville värdpappan att vi skulle köra. Så jag körde en stund och sen åkte vi hem och åt lunch. Sen körde vi (jag körde igen) och handlade. Vi har vatt ute på deras lekplats också, jag och dem två minsta tjejerna. Men dem tyckte det blev för kallt ganska fort så vi gick in igen. Nu tror jag att jag snart ska hoppa i duschen, sen vet jag inte riktigt vad som händer.
Ronja borde bo granne med mig!

no tele

Förresten: Min mobil fungerar inte här så skicka inga sms till mig. Jag får inte dem ändå..

Veckan på skolan i New York

Jag hoppas att ni är redo för en låång uppdatering nu. Har inte orkat och hunnit uppdatera i veckan så jag tänkte ta allt nu på en gång. Jag hoppas ni orkar läsa!

Måndag: Gick upp tidigt för att sätta mig i bilen till Kastrup. Där träffade jag Ronja, Mathilda och Katrin. Sjukt härligt resgäng och vi hade jätteroligt tillsammans. Efter incheckning var det ett jobbigt och tårfyllt hejdå med familjen. Vi åkte sen från köpenhamn till münchen där vi slog ihäl 5 timmar med mycket skratt, övertrötta som vi var. Vidare tog vi planet till New York där vi träffade gänget från Arlanda. Vi fick sitta allihop tillsammans vilket var skönt. Kollade på filmer. Jag Ronja Mathilda och Katrin satt på en rad och synkade så vi satte på samma film på alla skärmana samtidigt så vi kunde kolla tillsammans och kommentera. Sen somnade jag efter en halvtimme och Ronja tyckte den var tråkig och stängde av.. haha. Väl framme, efter 9 timmar på det planet, så landade vi och fick scanna väskorna och sen gå igenom pass och visa kontroll och sen var vi inne. Framme på skolan en bussresa senare och väl där hade vi välkomsmöte sen somnade vi.

Tisdag: Skola. Som var tråkig och inte alls givande. Det var på den nivån att vi lärde oss att det är viktigt att tvätta händerna. Sjukt. Kändes som en dumförklaring dag in och dag ut för det var sånna simpla självklara grejer dem sa hela tiden. och tror amerikanerna verkligen att vi är så dumma i huvudet fattar jag itne varför dem vill ha oss som au pairer. På kvällen va det singalong. Alla länder skulle sjunga en barnlåt från sitt hemland. Vi sjöng Prästens lilla kråka. Verkade väldigt uppskattad av resen av länderna. Vi var bäst. Fram tills att (jag hatar att säga det, men) tyskland gick upp på scen. De var grymma, för dem hade en kille som spelade sjukt bra piano. Fuskigt!!

Onsdag: Skola igen. På kvällen var det en polis där som pratade lite om regler och sånt. Han var sjukt rolig.Så sa han ngt i början som jag och Ronja (spec Ronja) tyckte var skit kul. Alla andra också för den delen. Så alla skrattade. Sen blev det knäpptyst och då lägger Ronja väldens asgarv. Så alla kollar bak på oss och vi skrattar ännu mer. Och alla skrattar åt Ronja. Sjukt roligt var det. På kvällen hittade vi några tyska kompisar. Dem var så sjukt roliga. Chris, Tom och Fabian. Jag sa dagen innan till Ronja att "imorgon ska jag lägga mig kl 8" hon bara "vi slutar halv 9" , jag bara "jaha, nio då." och ronja "jag ska vara i säng senast 10" . yeah right. typ 1, var vi i säng. Chris gick i vår klass (han heter christiano men läraren tyckte han skulle heta chris), och han bor nära mig och Ronja. Så vi har bestämt att vi ska ses snart igen. Ska kolla på alla sporter som finns att kolla på i Boston under det här året :) Vi lärde han mycket svenska, och han lärde sig sjukt bra faktiskt! Skit ball är han. Synd dem andra två killarna ska vara långt borta, för dem var med roliga. Speciellt killen vi kallar "angry german". Han ser alltid arg ut fast han inte är det och lägger alltid roliga kommentarer. Och han är en kopia av tvillingarna i desperet housewives. I klassen fick vi lära oss att man inte ska skaka bebisar (ofta man gör det, fick lära oss också att inte hålla bebisar i fötterna och kasta dem....asså... hallå?!), så vi skojade rätt mkt om det. "never shake a baby" vi såg typ en film i en halvtimme om det.. Lärde oss att bebisen kunde dö eller få skador, typ bli blind. Så såå fort vi sa att han såg arg ut så sa han att det var för att hans mamma skakade honom när han var liten så han kan inte le. haha låter kanske tråkigt, men det var sjukt roligt!

Torsdag: Hade skola fram tills lunch och sen åkte vi till NYC på tour guide. Var bla uppe på top of the rock, vilket var helt amazing. Ska definitivt upp där igen någon gång. Var hemma ganska sent och då hängde vi med tyskarna igen.

Fredag: Hade hejdåmöte och sen "checkade vi ut". Tog bussen kl 9 och var framme vid halv 3. Vi var tidiga så vi fick vänta en stund. ca 20 minuter senare kom min värdpappa och hämtade mig och så åkte vi "hem". Tog ca en timme. När vi kom hem fick jag träffa barnen och värdmamman. Lekte med barnen en stund, fick välkomspresen och teckning. Nu är jag jättetrött så ska sova. Äldsta tjejen ville att jag skulle följa med på hennes fotbollsmatch imorgon. Föräldrarna sa att jag fick ta en sovmorgon istället om jag ville. Men man kan ju inte säga nej!! Så imorgon ska jag upp vid typ 7 igen.. Godnatt
Mer bilder kommer en annan dag.

New York City

Idag har vi varit inne i New York och det har varit en lång dag. Är jättetrött och ska snart sova så skriver mer en annan dag när jag orkar och har mer tid. Imorgon åker vi till våra värdfamiljer. Kl 8 svensk tid ungefär blir jag upphämtad tror jag, så tänk på mig då!

Torsdag

Hej pa er! Klockan ar snart sju har och jag ska snart ga och se om Ronja ar vaken. Sen ska vi gora oss iordning, traffa dem andra svenska tjejerna som vanligt vid halv 8 och sen ga och ata frukost. Idag har vi bara skola tills vid 1. Sen ska vi pa New York City tour guide hela dagen och kvallen.

Ha de bra sa lange

new york

Kom fram till New York igår och har överlevt första dagen i skolan. Skriver mer en annan dag. Men jag lever och resan gick bra

18 oktober

Nu är klockan över 12 och det är måndag den 18 oktober. Idag åker jag. Shit så overkligt. Denna dagen har gått sjukt fort och jag har haft väldigt mycket att göra. Kl nio ikväll var första gången jag kände att jag kunde andas.

Att säga hejdå till morfar idag var jättejobbigt. Jobbigast hittills. Men imorgon på flygplatsen kommer också vara sjukt jobbigt. Kan ju inte påstå att jag ser framemot att säga hejdå till familjen, ses om ett år... Dock ska dem komma och hälsa på mig så vi kommer ses tidigare. Men ändå. Jag kommer inte träffa min mamma varje dag på ett år, det är tufft.

Har precis pratat en låååång stund med Sofie. Tills hennes mobil dog och hon inte fattade det och fortsatte prata med mig.. hahah tyckte jag var roligt :) Nu sitter jag och skriver med Ronja. Båda ska upp om 3-4 timmar. Men det är svårt att sova nu. Känns knappt lönt att ens gå och lägga mig. Men jag måste ta vara på sista natten i min sköna underbara världens bästa säng. Så några timmars sömn ska jag tvinga mig till!!

USA

IMORGON!!

När vi gräver guld i usa

Jag läser en massa au pair bloggar dagligen. Och just nu slog det mig för första gången att jag snart kommer leva det livet som jag läser som, och som jag längtat till.

Jag kommer snart vara i USA. Jag kommer snart få träffa min värdfamilj. Jag kommer snart jobba utomlands. Jag kommer snart träffa vänner från olika platser i världen. Jag kommer snart vara på andra sidan atlanten. Om bara TVÅ DAGAR börjar mitt "nya liv". Om två dagar är jag i New York. Om sex dagar är jag i Boston. Shit vad häftigt!

Jag försöker verkligen att inte ha så höga förväntningar och förhoppningar. För jag vill inte bli besviken. Jag vill att det ska bli så bra som jag tror att det ska bli. Men det är jäkligt svårt att inte ha det. Två dagar.

Packning, check!

Nu har jag packat klart. Känner mig inte klar. Och jag fick ta ut en hel del kläder som jag ville ta med mig. Får gå igenom det imorgon igen..

Oktober 16

ooooh jag är skit trött! Somnade inte förren jätte sent, sov på soffan med filt, blev väckt av att katten ville kela typ varannan timme och sen väckte Celina mig vid 7 halv 8. Kommer förhoppningsvis däcka tidigt och fort ikväll. Nu har vi precis ätit frukost. Senare ska jag träffa Johanna en stund. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, men jag tror det blir myskväll med mamma ♥ Nu ska jag rensa min hårddisk!

Got a ticket and a dream

Nu är det fredag och min sista helg i Sverige har alltså börjat. Jag har hunnit jobba en sista gång, vatt på banken och i affären. Har varit lite kreativ, klippt, klistrat och skrivit. Nu packar jag, rensar, städar, slänger och sparar för fulla muggar. Just nu håller jag på att rensa min plånbok.  Gör lite plats för mina dollar;)

Ikväll kommer Celina hit. Då ska hon, jag, mamma och Sophie äta grillat och sen ostbricka. Ska bli goott :) Myskväll blir det sista fredagen alltså!

Torsdag

Denna dagen har också försvinnit väääääldigt fort. I morse började jag rensa ut det sista i garderoben och lägga alla kläder i högar. En "ska definitivt ha med mig till USA", en "kanske tar med mig, beror på hur mycket plats jag har kvar..", och en "detta får stanna hemma". Definitvit högen är tyvärr störst.. Det var svårare än jag trott att packa. "Måååste ju ha denna, och denna. Och denna måste jag haa med mig!!". Vid två träffade jag Jennifer på House of Bagels och fikade. Sista gången jag träffar min lilla turk innan jag åker. Var ett tag sen nu vi träffades och vi hade mycket att prata om. Hoppas hoppas hoppas hon kommer till USA och hälsar på mig, Sofie, Emmie och Louise. Men det SKA hon göra :)

Nu är jag hos morfar. Mamma tyckte jag skulle åka hit och hämta hunden. Dem är dock ute och går nu så jag sitter här istället. Ska cykla hem sen och laga mat tills mamma kommer hem. Varm bulgursallad med qourn. Sophie tyckte inte det lät så lockande så hon flydde hemifrån istället. Tror nästan (bara nästan) att mamma kommer sakna min mat lika mycket som jag kommer sakna hennes. Eller iallfall, sakna den maten som jag tycker om att äta.

En sak till! Idag fick mamma nytt jobb. Börjar på måndag, när jag åker! Så GRATTIS till mamma.


5 dagar kvar

Denna dagen har verkligen gått jättefort. Tog en lite sovmorgon och sen jobbade jag. Sen gick jag hem, åt lite lunch och sen cyklade jag till morfar. Var hos honom en stund och började rensa på min externa hårddisk. 11 TUSEN låtar har jag. LÄR TA TID...  Vid fyra cyklade jag in till friskvårdshuset och tränade Indoorwalking i en timme. Efter dusch och sånt så träffade jag pappa, Helene och Celina och så åt vi på Steakhouse. Åt fläskfiléplanka, sjuuuuuuk gott var det. Nu sitter jag vid datorn, är JÄTTETRÖTT. Ska kolla på Greys anatomy om en halvtimme sen ska jag nog sova.

Hos morfar

Idag ställde jag klockan för att komma upp i tid. Cyklade till stan och köpte lite sista grejer att ha med mig till USA och växlade pengar. Så nu ligger där lite dollar i min plånbok, sjukt fint! Påvägen hem stannade jag till hos morfar och nu har vi precis ätit. Kommer sakna morfar och hans mat! Åt riktig "morfarmat" idag. Fläskfilé, potatis, sås rivna morötter med äppel o så loka citron till det. Sjukt gott, och jag är sjukt mätt. Nu ska jag slänga mig på hans sköna soffa ett tag och lata mig :)

I rymden finns inga känslor

Jag och Sophie kollade på "I rymden finns inga känslor". Jag hade valt den och Sophies kommentar var "meeeehh kunde du inte valt en bättre film??" Efteråt lät det dock annorlunda "Den här filmen borde alla se". Tror också att hon är den i Sverige som tyckt den är roligast, för jisses som hon skrattade!! Men den var sjukt bra, och sjukt rolig :)

1 vecka kvar

Idag är det bara en vecka kvar i Sverige. Eller mindre egentligen, för om en vecka är jag halvvägs till New York. Fick mitt internationella körkort idag. Och även lista på dem som ska åka samtidigt + ett mejl av min värdmamma. Så fick alltså många roliga saker idag!

Har precis tagit en "powernap" på 2 timmar. Det var fruktansvärt skönt!! Ikväll ska jag och min kära syster ut och äta (tror det får bli sushi, oooh gott) och sen ska vi kolla på bio. Mysigt! Det märks att jag är inne på sista veckan nu. Alla vill träffas och så blir man lite extra bortskämd. Men jag klagar inte :D



Dop och mys

Var på dop igår, vilket faktiskt var sjukt roligt. Jag och min faster fick skäll av lillasyster för att vi inte var ordentliga i kyrkan. Skrattade så mycket så jag trodde jag skulle spricka!!
Sen åkte jag hem till Johanna. Vi hyrde film, köpte massa frukt och hade myskväll :) - Just like old times! Sen sov jag hos henne i hennes sköna säng. Vi vaknade av att hennes telefon ringde. Tror hon hade 27 missade samtal, och jag skojjar inte. Sjukt var den telefonen vibrerade!
Mina kära systrar!
Celina blev jättearg på mig för att jag gjorde kaninöron bakom henne.. Hon var sur i över en timme..
Jag och Signe hade väldigt roligt

Söndag

NU har jag börjat fatta att jag verkligen ska åka. Har inte gått upp för mig på riktigt innan. Men nu är det det absolut sista som ska fixas och jag har i princip sagt hejdå till alla förutom närmaste familjen. Så igår kom dem första tårarna faktiskt. Härromdan kändes allt så himla lätt, kändes inte ens som jag kommer gråta på flygplatsen. Nu känns det typ som jag kommer gråta varje dag. Det är verkligen upp och ner och konstiga känslor. Liksom ledsen samtidigt som jätte glad. Wierd. Mamma och jag har gjort en matsedel för min sista vecka i Sverige. IMORGON är det bara en vecka kvar..

Att jag snart ska få träffa min älskade Louise gör dock allt tusen gånger lättare
Saknar dig sötnos!!

Lördag

Idag ska vi ha middag här för släkten. Jag har precis bakat morotskaka (min favorit). Gästerna kommer om två timmar och allt är i princip klart. Ska bara bestämma mig för om jag ska orka springa en runda eller inte innan.

fredag

Jag känner mig jätte redo att åka nu! Det har gått i vågor hela tiden. Emellanåt har det kännts som den 18e jätte långt iväg och aldrig kommer komma. Ibland har det känts som att det går för fort och jag vill stoppa tiden. Emellanåt har jag varit jätteglad och sett fram emot det. Emellanåt har jag haft ångest och undrat vad jag gett mig in på. Jag har varit jättenervös. Lugn. Och sjukt stressad. Nu har allt släppts och jag känner mig bara förväntansfull, och redo.

11 dagar

LÄÄÄÄÄÄNGTAAAAAR

ny blogg?

Har tänkt ett tag på ifall jag ska göra ny blogg eller inte nu när jag åker. På ett sätt vill jag göra en ny, dels för att byta bloggportal helt. Isåfall ska jag inte ha blogg.se längre. Utan någon annan, typ blogspot. Och så hade det vatt kul att ha en helt ny för aupair livet liksom. Samtidigt är det ju kul att ha kvar denna gamla. Så jag vet inte. Känns onödigt att ha beslutsångest över en sån här liten grej liksom. Menmen, det är så jag funkar. Men det lutar åt ny blogg. Så då uppkommer ju två nya beslut. VAR ska jag ha bloggen och VAD ska den heta? Vilka problem jag har va? Kanske lättare att bara ha kvar denna!

Visum, CHECK!

Min värdfamilj ville att jag skulle åka den 11e, vilket inte gick eftersom jag inte skulle hinna få mitt visum tills dess. Idag fick jag mitt visum, och vad jag vet så är det den 7e idag. Det är ju 4 dagars marginal. Hade ju viiiiissssttee kunnat åka på måndag!! Men jag klarar av att vänta en vecka till :)

sjuk?

Skröt härromdan för Sofie om hur längesen det var jag var sjuk. Så gissa vem som känner sig febrig, trött, hängig, fryser och har dunkande huvudvärk? Ska snart gå och lägga mig, sova länge och hoppas på att detta bara beror på för lite sömn och är bra imorgon igen.

Stockholm

Igår gick jag upp vid 5, tog tåget från Uppsala till Stockholm 6 och träffade Ronja 7. Jag och Ronja åker tillsammans från Kastrup och ska bo ca 1 timme från varandra i USA. Efter vi ätit irrade vi runt en stund när vi letade efter bussen till ambassaderna. Efter att ha frågat typ 5 personer så hittade vi. När vi kom dit var där i princip ingen kö så vi kom in väldigt snabbt. Träffade Katrin som också åker den 18e från Kastrup och Anna som åker från Arlanda. När vi kom in så kom jag på att jag glömt några papper i väskan. (Man gick föst igenom säkerhetskontroll och lämnade sina grejer och sen gick man in i ett annat hus). MEN det var faktiskt inte mitt fel, för jag hade frågat 2 ggr om dem papperna vakten sa jag skulle ta upp verkligen var allt jag skulle ha. Sen såg jag Ronjas papper och var helt säker på att dem var jag tvugna att ha. Så jag tvinga med mig Ronja att gå tillbaka, ställa mig som ett fån utanför säkerhetskontrollen och vinka ut vakten.. Fick mina papper och kunde lugna ner neverna lite..

Ambassad mötet var verkligen inget att oroa sig för. Fick gå till ett litet bås där hon frågade lite frågor, typ vart jag skulle bo och vad jag skulle ta hand om för barn. Tog fingeravtryck och sen var det klart!

När vi var klara gick jag Ronja och Anna på stan en stund och sen kom Sofie och åt lunch med oss. Sen gick vi lite till och vid 6 tog jag och Ronja tåget hem igen!

bumpy ride

Är i Uppsala (IGEN)!! Var väldiga förseningar igår, så vi var inte hemma hos Sofie förren typ 2 halv 3 på natten. Det var ganska drygt. Idag har vi vatt på ikea och en stund på stan. Nu är Sofie och pluggar matte och jag ska snart hoppa i duschen hade jag tänkt. När hon kommer hem igen ska vi äta scones och mysa. Imorgon blir det Stokholm och ambassaden och sen hem igen :)

Söndag

Inatt drömde jag att jag sett fel datum när jag ska till ambassaden så jag fick inget visum o fick inte åka till usa.. (Nog bäst att jag går o dubbelkollar datumet)

Idag åker jag och Sofie upp till Uppsala. Måste verkligen komma ihåg alla papper jag ska ha med mig till ambassaden..

bye bye baby bye

Igår hade jag en liten hejdåmiddag här. Mycket gamla minnen och skratt. Trevligt kväll var det. Idag har jag gjort klart allt som har med visumansökan att göra och det känns väldigt skönt. Nu är det "bara" ambassaden kvar. Ikväll ska jag va med Sofie :)

RSS 2.0