Starlight

Har haft ett par bra dagar i Stratton, Vermont med Linnea och hennes snälla värdfamilj. Vi har åkt skidor, slappat, ätit svensk mat, druckit vin och badat hottub. Imorgon är det nyår och då ska jag, Mikaela, Ronja, Linnea och Julia hem till Sofie och äta. Sen ska vi in till Boston och se vad den staden har att erbjuda en nyårsafton. 

Här kommer lite bilder från Vermont
























Özz Nujen


Börja kolla två minuter in i klippet. Skrattar lika mycket varje gång.

Är det viktigt att veta varifrån man kommer?
Aaa
Aaaa säger ni. Men alla vi vet ju vart ifrån vi kommer, ellerhur? Vi kommer från aporna. På vissa syns det direkt *pekar*. Aeej jag skoja bara! Jag skoja. Hehe... VILL DU HA EN BANAN?!

Louise & Louise i Boston

Stannar upp för en stund, glömmer allt det dåliga. Kommer på att jag faktiskt har varit i Boston med en av mina bästa kompisar. Jag och Louise Ljungdahl har gått runt på Bostons gator tillsammans. Känslan när jag skulle träffa henne för första gången på 3-4 månader var obeskrivlig. Jag var förväntansfull, glad, spänd, nervös och gråtfärdig! Kramade ihjäl varandra. VI VAR I USA TILLSAMMANS, I BOSTON TILLSAMMANS. Shit vad häftigt ändå. Snart ska jag till Philadelphia och träffa henne. Då känns allt detta så värt det ändå.













kontrollfreak

Något som jag egentligen redan visste om mig själv, men som jag insett mycket mer sen jag flyttade hit, är att jag är i stort behov av att vara i kontroll. Jag är en planerare ut i fingerspetsarna och blir det inte som jag vill och jag inte har någon kontroll så får jag panik. Och panik är precis vad jag har just nu. Jag har ingen kontroll, jag bara flyter med och undrar var jag kommer befinna mig om några månader. 


Vermont

Godmorgon! Kom på att jag bara sa vad jag fick av min värdfamilj i julklapp och inte av min familj hemma. Jag fick mest pengar till att köpa ny dator (eller systemkamera, vet inte vilket jag vill köpa först). Dem hade också skickat hit massor av svenskt godis, te och willys popcorn som jag saknade!

Om ca 1,5 timme kommer Linnea och hämtar mig. Sen åker vi till Vermont med hennes värdfamilj för ett par dagar för skidåkning :) 

Kommer hem lagom till nyår!

Pyjamas

Jag älskar min Victoria Secret pyjamas och längtar alltid tills jag ska gå och lägga mig så jag kan sova i den. Trodde jag hade hittat skönaste pyjamasen som fanns. Tills idag när jag fick en ny av min värdfamilj.Tänk er den skönaste, mjukaste filten ni någonsin kan föreställa er, sen gånga det med 10 och gör det till en pyjamas så har ni min. Ska sova gott inatt, och aldrig ta av den :) Har flyttat in i den nu. 



Godnatt!

Jul i amerika

Igår kväll åkte jag, Mikaela och Märta och kollade på bio. Såg Little Fockers. Var helt okej, men inte jätte bra. 

Idag har vi firat jul. Började med att vi öppnade julklapparna som vi fick i våra julstrumpor. Jag fick presentkort på H&M, presentkort på Starbucks, ett gäng biocheckar, lipgloss, strumpor, handcreme, och något mer som jag inte kan komma på. Vid 8 kom värdpappans syster hit tillsammans med hennes man, och även värdfarfarn kom hit. Vi öppnade paketen under granen och jag fick en pyjamas, en tjocktröja och en tshirt. 

Sen åt vi brunch. Vi år omelett, sallad och frukt. Udda julmiddag skulle jag vilja säga. Men det var gott.

Efter gästerna gått igen så skypade jag med mamma i 2,5 timmar. Fick träffa alla djuren. Freddig skrek i mikrofonen. Tror han skällde lite på mig för att jag inte är hemma! Det lät som det.. Min älskade pojke. ♥ Gud vad jag ska tvångskela med honom när jag kommer hem!



Talking is cheap

Denna dagen har varit sjukt deprimerande och jag ville verkligen verkligen vara hemma. Har inte gjort så mycket mer än att tyckt synd om mig själv, haft "familje-kris-möte" och tyckt synd om mig ännu mer. Men nu är denna dagen över och det är jag sjukt glad över. Eller dagen är iallfall över i Sverige. Nu pågår den inte, nu har jag redan missat den. Nu sover alla mina nära och kära. Så nu känns det bättre. Och en sak är säker, även om grisar skulle börja flyga och jag skulle börja trivas som fisken i havet här, så finns det inte en chans att jag skulle förlängt och stanna mer än ett år - inte en jul till här utan min familj

Mötet gick iallfall hyffsat bra. Jag och flickan och pojken skulle ge vår version om vad som hände igår. Sen skulle alla säga vad man kunde gjort annorlunda och vad man tyckte dem andra skulle gjort annorlunda. 

Barnen ville inte börja, så jag gjorde det. Berättade allt i ordning och i detalj. Barnen kunde inte annat än att hålla med om att det var exakt så allt gått till. Vilket var bra, då hade iallfall alla uppfattat situationen på samma sätt. Vi löste väl det kan man säga. Dem sa förlåt och jag godtog ursäkten. Väldigt bra början, nu får vi bara se om saker kommer ändras. 

Tror dock dom har lite dåligt samvete. Idag var dem och handlade lite extra julklappar till mig ... Och eftersom att jag är jag så fick jag såklart dåligt samvete bara för det. 

Men det ska bli spännande imorgon och se vad jag ska få. Julklappsöppningen börjar vid 8.. Tidigt.

Julafton

Igår hade jag nog sämsta dagen sen jag kom hit. Barnen betedde sig så illa mot varandra och mot mig att det knappt än sant. Vilket betyder att vi ska ha möte idag, jag föräldrarna och barnen. Så kommer alltså min jul se ut. Sämsta ever. 

När jag slutat igår åkte jag iallfall till Ronja och blev på lite bättre humör. Åt god kyckling med ris och sallad. Jätte mumsigt! Sen kollade vi på världens kanske lamaste film, tills värdmamman somnade, värdpappan gick därifrån, jag precis höll på att slumra till och Ronja var uttråkad. 

Nu är klockan 3 där hemma och familj & släkt sitter och kollar på Kalle därhemma i min lilla varma lägenhet. Jag hade också viljat vara där. Känner inte ett dugg för att fira jul med denna familjen och det är faktiskt nästan så att jag ångrar att jag inte åkte hem. Det är inte den lättaste tiden att ha det svårt..

Inatt drömde jag förresten att Sofie Liden var här! Synd att det inte vara sant. 

GOD JUL på er där hemma. Hoppas ni får en mysigare jul än jag.

Är det ett skämt eller?

Haha.. Asså.Om jag ger min 11 snart 12 åring en klementin till frukosten så måste jag skala den åt honom. Måste skratta lite åt hur bortskämda dem är.

.

Mötet med föräldrarna idag gick över förväntan. Så nu hoppas jag på lite förändring så jag inte har falska förhoppningar nu. Är alldeles för trött för att sitta här så nu ska jag sova! Godnatt.

W 22 dec

Idag är det onsdag och klockan är halv åtta. Vilket betyder att jag är på gymnastiken. Har underhållit mig med att äta svenskt godis och prata med Emmie! När jag kommer hem så ska jag ta en låååång och vaaaarm dusch. Sen ska jag och föräldrarna prata. Håll tummarna för mig. Idag var städerskorna här förresten. Barnen slutade skolan tidigt idag och flickan hade playdate. Mamman ville inte att jag och pojken skulle vara hemma, för städerskorna är överallt på varje våning så man är i vägen vad man än gör! Kan inte ens gå på toa.. Men iallfall, vi åkte till soptippen och lämnade massa sopor. Sen åkte vi till Lexington och åt lunch. Åt på ett japanskt ställe och fy sjutton vilken stark kyckling curry jag lyckades få tag på. Kändes som det sprutade eld genom munnen! Nu ska jag fortsätta tugga på godiset jag fick av mamma "i väntan på jul" <3

Otur

Det blev inget möte med föräldrarna ikväll ändå. Fick nämligen problem med bilen när vi skulle åka hem från gymnastiken. Det snöar som sagt här nu, och är väldigt kallt så det hade frysit is och snö på rutorna. Så jag letade efter något att skrapa rutorna med. Tror ni dem hade det? Neeej. Irriterad blev jag! Fick "skrapa" med vantarna, KALLT var det. Sen när det äntligen var gjort och skulle köra så startade inte bilen.. Så föräldrarna fick ta andra bilen och komma och hämta oss. Nu är klockan 10 och vi kom nästan precis hem. Dem håller på att lägga barnen och sen tyckte dem att det var för sent för att prata, så vi ska troligtvis ta det på onsdag istället. Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och försöka få upp värmen och sova.

M 20 dec

Idag mår jag mycket bättr. Ingen feber men fortfarande förkyld. Idag har jag jobbat, sen slappat lite, skypet med Johanna, sovit och sen jobbat igen. Just nu är jag på gymnastiken och fördriver tiden med lite slösurf. Funderar på att ringa och tragga med någon istället. När vi kommer hem ska jag ha möte med föräldrarna. Ska prata om hur saker och ting gått hittills. Idag snöar det och är jätte kallt. Det är mysigt men jag gillar inte att köra i snö så jag skulle uppskatta om den försvinner igen faktiskt :) Nu har ytterligare några julkort trillat in och det uppskattas mycket!

Give me space for both my hands, hands, hands, hands

Dynamite med Taio Cruz går på repeat på radion här i USA. Den är jättebra och man blir på så bra humör av den. Och nu har jag hittat en cover på den, en akustisk version och jag äääälskar den. Har snart tjatat ut den ;)

Första julklappen har nått Lincoln!

Igår när jag låg nerbäddad i soffan med feber så ringde det på dörren. Men jag öppnade inte.

1, För att jag tycker det är läskigt att öppna när jag är själv hemma. Eftersom jag inte vet vilka dem känner och inte känner så känns det lite konstigt. Kan ju lura mig hur som helst. Och så länge jag inte väntar någon så är det aldrig till mig ändå.

2, Jag orkade inte

Sen såg jag att den som plingat lämnat en lapp på dörren. Då var det posten som varit här och skulle lämnat paket. TILL MIG.. MIN JULKLAPP FRÅN PAPPA. Snacka om att jag blev sur för att jag inte öppnat! Men det stod att jag kan hämta paketet på posten på måndag så jag får göra det då.

Harvard square

Idag åkte jag och Märta till Harvad square och gick runder. Vi gick i lite affärer och åt lunch och drack "kaffe" på Starbucks. Vi stannade inte så länge eftersom jag är genom förkyld och hade feber. Sen åkte vi hem och jag vilade en stund. 

Vid 6 kom Märta hit. Hon hade köpt med sig kyckling och ställde sig i vårt kök och lagade mat till henne och mig. Snäll kompis jag har va? Jag älskar hur man kan vara kompis med vissa människor så kort tid men ändå ställa upp för varandra så mycket.. Ronja och Märta är verkligen guldvärda för mig. Känns som jag känt dem hur länge som helst!

Jag blev lite piggare med hjälp av värktabletter och Märtas sällskap. Vi var båda ganska trötta och fjantade runt lite och skrattade åt våra sjukt dåliga skämt. Nästan pinsamt! Men vi hade kul några timmar. Sen skulle jag jobba så hon åkte hem. Efter hon åkt hem så kom min värdmamma och sa att jag inte behövde jobba ändå. För hon var trött och kände inte för att åka iväg på det dem skulle så hon stannade hemma ändå. Skönt för mig! Så jag har bara tagit det lugn och nu ska jag snart sova.

Hoppas på att febern är borta imorgon och rösten är tillbaka. Godnatt :)

18

Godmorgon!

Idag är det den 18 december, vilket betyder att jag har varit här i 2 månader.

Igår kväll var jag hos Ronja och hade roligt som vanligt när jag är med henne. Hennes värdföräldrar är också så himla snälla och goa. Dem bjöd oss på pizza, och Ronja råkade ge ca 100 kr dricks till pizzabudet. Som vi skrattade! Betalade 200spänn för en pizza.. Vi kollade på en halvbra film och snackade en massa. 



Bra service, bra jobbmöjligheter, eller lata invånare?

I USA är det helt normalt att rulla fram till pumpen när man ska tanka, rulla ner rutan, säga till snubben som står där hur mycket bensin man vill ha, ge pengar, rulla upp rutan och köra vidare.

Här finns drive-in på allt, matställen, bankomat, apotek.

När man är och handlar behöver man inte packa ner varorna själv i påsen. 



Friday!!

Idag är jag glad

- Det är fredag och jag har tagit mig igenom en väldigt tuff och jobbig vecka
- Jag har träffat Märta några timmar
- Klar med julklappar till värdfamiljen
- Ätit sushi
- Skypat två timmar med mamma
- Bara jobbat 2 timmar  och ska bara jobba 1,5 till
- Ska träffa Ronja ikväll

Nu ska jag hoppa i duschen och sen åka och hämta tjejen!

T5

Mina bästa

jaha.

Enligt kontraktet så är jag bara tillåten att jobba max 10 timmar per dag. Eftersom min värdflicka var sjuk idag så skulle jag jobba någon timme extra. Vilket jag tycker är självklart, eller iallfall självklart att jag ställer upp på det. I vanliga fall skulle föräldrarna kommit hem vid 6 så då hade jag bara jobbat 1 timme för mycket. Men idag ville dem iväg och handla julklappar till barnen. Jag vet hur svårt det var för dem att hitta en tid som passade båda för jag var med när dem diskuterade så jag tänkte att det är klart jag ställer upp att jobba några timmar extra idag. Det är ju jul om drygt en vecka och barnen måste ju få sina julklappar!

Jag jobbade 6 timmar för mycket, hade en väldigt lång dag alltså, och jag stannade uppe och väntade på att dem skulle komma hem, och dem visste om allt detta. Och jag tyckte jag var snäll som ställde upp på detta för att dem skulle kunna åka och handla julklapparna. När dem kom hem frågade jag dem om dem hade hittat mycket. Vet ni vad dem svarade? Att dem hade gått ut och ätit och kollat på bio istället.

Tankar

Jag måste bara säga. Att det värsta jag vet är när folk klagar. Jag tycker det är otroligt irriterade och jag tycker det är bättre att försöka hitta det positiva. Jag är nog en av dem mest positiva människor jag känner. Och jag hoppas folk som känner mig också tycker det. Jag försöker alltid se det positiva i allt och tänker att allt händer för en orsak. Det finns en mening med allt, man ska bara hitta den. Ibland letar jag väldigt långt in, men jag brukar ändå hitta det positiva någonstans. Hittar alltid något som jag att jag kan lära mig av det dåliga. Jag samlar på erfarenheter och upplevelser.

Jag vet att jag har klagat mycket på senaste tiden, och att det är tråkigt att läsa. Och tro mig - det är tråkigt att skriva om, och ännu tråkigare att det faktiskt är min verklighet just nu. Jag måste klaga. Jag har svårt att hitta tider att prata med alla där hemma, och jag är en sån som måste berätta allt dåligt och bra som hänt för någon DIREKT. Så därför klagar jag mycket i bloggen just nu. Men jag hatar det. Jag gör det som stör mig mest. 

Denna dagen har varit jättehemsk och jag har gått in på toan flera gånger och gråtit. Har varit nära på att ta telefonen och ringa hem till Sverige. Boka en biljett och bara åka hem. 

Men jag gjorde inte det. Jag pratade via datorn med några av mina väldigt bra kompisar och med mamma. Nu känns det bättre. Men jag vet faktiskt inte hur länge jag klarar av att vara kvar här. Jag vill så gärna klara mitt år här, precis som det var meningen. Men nu har jag satt upp målet - ett halvår istället. Sen får jag se. 

Idag kändes även ett halvår som en lång tid. Men det är bara 4 månader kvar. 

Jag åkte hit för många orsaker. USA lockade mig, prata engelska och bli bättre på det, uppleva USA som land, lära om kulturen och traditioner, för upplevelsen och för erfarenheten. USA lockar inte mig längre. Att jobba som au pair lockar inte mig länge. För ärligt talat så hade jag en skit start och fortsättningen blir bara sämre och sämre. 

Jag stannar för erfarenheten, för upplevelsen, för att jag inte har sett tillräckligt mycket av USA, för att jag vill utforska mer, för att jag vill vara 100% säker på att jag verkligen gett det en chans, för mina nyfunna vänner här. För min skull. Men när jag känner att jag inte orkar ha det så som jag har det längre, när jag inte vill leva såhär som jag gör just nu. Då tänker jag åka hem för min skull. Kanske om 2 månader, kanske om 10.

Tack

Idag fick jag post igen!! Två stycken kuvert som var adresserat till mig. Ett julkort från Farmor, och ett från kusin Anne, hennes man Patrik och deras sötnosar Zara och Wiggo. Att så "lite" kan göra så mycket :) Blev jätteglad!

W 15 dec

Godmorgon! Idag är tjejen sjuk igen så ska vara hemma med henne hela dagen idag, antagligen imorgon med. Ska jobba kväll också så det blir många timmar. Från sju i morse till nio, tio ikväll. Idag fyller Sophie 22 (tant haha)! Nej skoja bara! Många grattis kramar till dig. Idag skulle Emmie kommit hem från Afrika men har förstått att det blir imorgon istället. Planet var antagligen försenat eller något, vet inte riktigt vad som hänt. Idag ska Sofie (Lidenisklenis) ha info möte med CC också, så lycka till till dig! Du lär bli ännu mer taggad att åka hit efter det :)

trött

Idag hade jag en till liten incident med killen. Han skulle iväg på aktivitet kl 17.45. Innan dess skulle jag laga mat till honom. Men han ville inte att jag skulle laga någon mat till honom och han ville inte äta. Föräldrarna har ju sagt till mig att jag ska lyssna på vad barnen vill göra. Men jag tycker ju att han måste äta. Jag lät han vara en liten stund sen frågade jag igen, men han ville inte. Så jag ringde mamman och pappan för att se vad dem tyckte jag skulle göra, laga mat till honom ändå och fortsätta försöka få honom att äta eller bara göra som han säger och strunta i att laga mat till honom. 

Dem försökte prata med honom men han ville inte ha.

Så jag lagade inte någon mat till honom. Vilket jag tyckte kändes helt fel, men jaja.. 

Sen kom mamman hem och frågade mig om han ätit något. Så sa jag att nej det har han inte. Jag försökte verkligen få honom till att äta. Men han sa att det spelar ingen roll om jag lagat mat för han kommer ändå inte äta den. Och så blev han arg och irriterad på mig, ville att jag skulle gå ut från rummet, stänga dörren och lämna honom ifred. Så det var det jag gjorde. Hon bara "du gjorde rätt". Det tycker dock verkligen inte jag.. Men det är dem som bestämmer.. Eller nej, jag menar, det är barnen som bestämmer! 

Förra veckan klagade jag ju över incidenten med flickan när jag skulle lämna henne på fotbollen. Hon ville att jag bara skulle släppa av henne och jag ville följa med henne in, och jag gjorde som jag tyckte var säkrast. Sen sa ju mamman att jag skulle göra som flickan ville. Så idag sa jag till flickan att vi skulle testa hennes sätt idag och se hur det fungerar. Vad tror ni händer då. Jo hon säger till mig att följa henne in istället. Bara för att liksom.

T 14 Dec

Idag var jag med barnen hos tandläkaren. Sen var jag på posten och när jag var klar där så kom Märta hit. Vi åt lunch, kött och klyftpotatis. Ikväll skulle jag egentligen varit med Ronja men nu måste jag jobba istället så det får bli en annan dag.

<3

Medan jag varit ledig idag på dagen har jag skypat med Sofie och Johanna. Var lite flitig och tränade också, och diskade och tvättade. Sen hann jag inte mycket mer. Annars har det inte hänt så mycket mer idag faktiskt. Nu är klockan lite över 8 och jag är redan trött. Vet inte om jag ska slänga mig och kolla på tv en stund eller bara gå och lägga mig direkt. 

Idag fick jag julkort av mamma och Sophie. Fällde en tår, eller tusen. Saknar er ♥

Från igår


Jag i bilen


Sofie (Märta) eller taxin som man också kan kalla henne


Påväg till köpcentret


Share the road!


Saab!


Sofia, Jag och Mikaela (var hemma hos Märta och bakade lussebullar)


Sofia, Mikaela, Märta och jag!

The Nutcracker Ballet

Idag åt jag efterätt till frukost. Jag åt våfflor! Är man i amerika så är man.. Om en halvtimme ska vi åka till Weston och kolla på The Nutcracker Ballet. Ska bli kul. Ikväll ska jag nog ta det lugnt och ladda upp inför en ny vecka med jobb.

i know you want meeee

Idag har varit en bra dag. Skypade först med mamma och sen med pappa, Helene och Celina. 

Åkte till köpcentret sen (kan inte skriva mallet för då förstår inte pappa vad jag menar :D). Köpte min älskade jacka och ett halsband. Har också kommit fram till att jag har för många Sofie i mitt liv så Sofie Johannesson som bor här i Lincoln och som jag umgås med dygnet runt just nu heter från och med nu inte Sofie längre, utan hon heter Märta!

Märta och jag åkte hem till henne efter vi varit och shoppat och åt mat. Åt kyckling och ris. Sen kom Mikaela och Sofia och vi bakade lussebullar. Hade sjukt roligt med mycket skratt. Jag och Märta var väldigt flummiga också och hoppade runt och dansade mesta delen av kvällen. 

"Ligger Malmö i Göteborg?"
"Ligger Göteborg i Skåne?"
"Vad är en mil?"

Jag dog!!

Fick också reda på att Sofia känner Sean Banan, dog ännu mer. PAAAAARTY i Stockholm när vi kommer hem från USA!

Vermont

Mellan jul och nyår åker jag till Vermont med Linnea för att åka skidor ett par dagar :) Ska bli så kul!

S 11 Dec

Igår kväll åkte vi till mallet. Hittade en jacka som kallade på mig. Kunde dock inte köpa den :( Ska försöka åka tillbaka dit idag och köpa den idag istället. Sen åkte vi hem till Sofie och hängde där en stund. 

Idag har jag skypat med mammsen, ska skypa med pappa, Helene och Celina om en stund. Sen ska jag hitta på något med Sofie. Ikväll blir det antagligen bio.

F 10 Dec

Jag tror veckorna framöver kommer bli lite jobbiga. Min syster fyller år nästa vecka och idag är det kalas hemma i kära Öllsjö. Jag önskar jag var där faktiskt. Sen på onsdag kommer Emmie hem till Kristianstad från 10 veckor i Afrika. Men det jobbigaste kommer såklart vara julen..

Men jag ser framemot helgen, den kommer bli bra :)

GAH

Hur mycket makt ska ett barn ha egentligen?

För min värdpojke som är 11 år får jag inte ha min dator var jag vill här på nedervåningen. Jag får inte ladda mobilen var jag vill. Jag får inte ha mitt alarm. Jag får inte köra som jag vill. 

Mina värdbarn tycker om att hoppa runt och leka och springa och dansa medan dem äter middag. Vilket jag strängt försöker förbjuda när jag passar dem. Jag är otroligt rädd för att dem ska sätta i halsen. Men vem kan "förbjuda" barnen att göra det? Få dem att sitta ner någerlunda bra iallfall. Au parien? Nej för hon vet ju ingenting. Så föräldrarna kanske? Nej för dem är för mesiga för att säga från. Bättre att hålla med barnen än att stå på au pairens sida och stötta henne.

Eller kanske när man ska lämna av ett barn på fotbollen. Hur det ska gå till kan väl 9åringen få bestämma. Även fast värdföräldrana specifikt sagt till au pairen att FÖLJA MED IN OCH SE TILL SÅ ATT DET INTE ÄR INSTÄLLT OCH ATT TRÄNAREN ÄR DÄR. Så kan väl barnet få bestämma att det är säkrare att bara släppa av henne och hon går in själv. SERIÖST!! Föräldrarna sa till mig att följa med henne in, för det har hänt innan att en tidigare au pair bara öppnat bildörren och släppt av ungen och sen har det inte varit något så den fått sitta ute och vänta en timme. SJÄLVKLART att man följer in liksom. Men det tyckte inte min 9 åring och det var ett jäkla liv om det fast jag förklarade anledningen och att föräldrarna sagt till mig. Sen säger 9åringen till föräldrana vad som hänt. Helt okej, för hon berättade precis som det var, hon hittade inte på något utan allt var sant. Bara det att föräldrarna ställer sig på hennes sida. Och jag får kritik på att jag inte lyssnar på barnen. Fast jag gjorde precis som dem sagt till mig. "Jag vet att vi sagt till dig att göra så.. Men vi låter barnen bestämma ganska mycket". Eeeh ah fan. Blir så trött..

HUR MYCKET MAKT SKA ETT BARN HA EGENTLIGEN?!

My dear, we're slow dancing in a burning room


T 9 Dec

Godmorgon! Jag ska snart köra hem till Sofie och sen ska vi åka till mallet. Ska försöka köpa dem sista julklapparna till familjen hemma så jag kan skicka dem idag eller imorgon. Imorgon är det fredag, oooohh sköna helg!

Inatt hade jag en väldigt väldigt hemsk dröm. Vaknade gråtandes 2 gånger! Men gud vad skönt det var när jag insåg att det bara var en dröm. Fy.

Ingen gymnastik för mig idag

Jag slapp hänga med till gymnastiken idag!! Värdmamman slutade jobba tidigare idag och ville gärna följa med, så skönt. Killen gör läxa så jag sitter mest och väntar på att värdpappan ska komma hem så jag kan få sluta för dagen. Är riktigt trött så ikväll ska jag bara slappa och sen lägga mig väldigt tidigt.

W 8 Dec

Igår kväll åkte jag hem till Sofie och åt. Vi åt kött, sallad och pommes. Sen hämtade vi Linnea och åkte till Starbucks och träffade en del andra au pairer. När jag kom hem var jag jätte trött och däckade i sängen direkt. 

Idag har jag jobbat på morgonen som vanligt och tagit flickan till skolan. Nu ska jag slappa en liten stund sen skypa med Sofie och sen blir det jobb igen. 

Har jag tur slipper jag gymnastiken ikväll. Hoppas hoppas!

vilken dag!

Idag skulle jag och Linnea till Ikea. Jag skulle köra och hämta henne och sen skulle vi åka. Men på motorvägen dit bestämde sig min gps för att sluta fungera och jag hade ingen aning om vart jag var eller vart jag skulle. Slutade med att jag körde hem igen och Linnea skulle hämta mig istället. Sen hittade inte hennes gps min adress och hon hamnade någon annanstans! Till slut hittade vi iallfall varandra och vi körde hem till mig och ställde min bil. Efter bara kört typ 5-10 minuter ser Linnea blåljus i backspeglen och hon hade kört för fort. Efter att vi varit nervösa i ett par lååånga minuter så bestämde sig polisen för att inte ge böter.. Puuuh, nära ögat!



Shopping

Igår när jag shoppade kom jag hem med detta:


En väska, två par converse, ett par vantar och en tröja (+ julklapp till mamsen) för ca 1000 kronor!

Mina dagar

Eftersom jag ändå sitter och har tråkigt så tänkte jag berätta lite mer om hur mina dagar här ser ut. Jag börjar jobba strax innan sju. Jag gör frukost lunch och snacks till barnen, fixar deras tandborstar och hjälper till. Vid 8 åker dem till skolan och jag är ledig fram till tre. Då försöker jag hitta på saker som träna, shoppa, tvätta, diska, umgås med Sofie eller göra ärenden eller något annat. När barnen kommit hem sätter dem sig med läxor direkt i någon/några timmar. Och jag bara sitter med och gör ingenting. Sen lagar jag mat och skjutsar till aktiviteter. Tex måndagar och onsdagar är det gymnastik, 2 timmar varje gång.

Så mitt jobb är inte så jätteroligt faktiskt.

Gymnastik

Sitter på flickans gymnastik nu. Har suttit här i 1 och en halv timme och ska sitta här en halvtimme till. Än så länge har jag ubderhållt mig med att prata med Louise, slösurfat och ätit jordgubbar. Nu är jag fruktansvärt uttråkad.. Imorgon ska jag till Ikea med Linnea och på kvällen ska jag förhoppningsvis till Sofie och äta och sen till Starbucks.

M 6 Dec

Idag jobbade jag som vanligt på morgonen, sen kom Sofie och hämtade upp mig och jag följde med henne till tandläkaren. Efter det åkte vi och handlade och sen åkte vi tillbaka till henne. Slappade framför tvn, kelade med hunden och åt lunch. Nu har jag nästan precis kommit hem igen och väntar på att mina värdbarn ska komma hem.

Andra advent

Vilken bra dag det varit! Kl halv 11 åkte jag och hämtade upp Sofie. Sen tog vi min minivan och körde till ett outlet. (Tyckte jag hade stor bil i förra familjen, då hade jag en stadsjeep, så kommer jag hit och får en ännu större!) Köpte en hel del. Tänkte visa imorgon. 

Sen åkte vi hem till Mikaela en stund och sen hem till Sofie. Vi kollade på Sex and the city och sen tänkte jag åka hem och äta. Men Sofie (med hjälp av hennes värdpappa) tvingade mig att stanna och äta hos dem. Så jag fick riktig mat i magen, såå goott. Kött och ris! 

Medan Sofie och hennes värdpappa lagade mat tänkte Sofie vara lite rolig och satte en stor, lång tejpbit på pappans rygg. Han märkte inte det och vi hade väldigt roligt åt det. Sen kom hans son ner ( även Sofie kallar honom för "min son", vet dock inte hur det skulle funka eftersom hon är 20 och han är 18). Han tog iallfall tejpbiten och skulle vara smart och sätta den på min rygg istället. Bara det att jag stog mitt emot ett fönster så det speglade sig så jag sååg nog vad han tänkte göra. Tji fick han ;) 

Sen kollade vi iallfall på film igen, på Grease. Sen kom Mikaela och då kollade vi på en Beyonce tour på dvd. Kl halv 11 körde jag hem igen. Så har alltså stått ut med Sofies dåliga skämt i 12 timmar, inte dålllllit dää.
"Louise har verkligen sämst lokalsinne"
"Men Louise!! Klockan är halv 1 och du har inte varit på toa än, är det inte dags snart?"
"Lipar du nu igen?!"

Sofie känner mig redan..

<3

Har haft en galet rolig kväll!

S 4 dec

Innan jag åkte till USA tänkte jag "vilken tur alla amerikanare har haft som föddes i USA. Att växa upp i det stora landet fullt av möjligheter. Att växa upp i New York eller Californinen eller något. Vilken tur" Nu tänker jag, VILKEN TUR att jag växte upp i Sverige. Sverige är bäst.

Imorse skypade jag med mamma. Sen tog jag tåget in till Boston och träffade Linnea och Emma. Vi gick på svensk julmarknad och såg ett luciatåg uppträda. Det började hänga efter en äcklig gubbe som pratade massor med oss, ville veta var vi bodde, hur länge vi skulle vara här, var vi bor i Sverige osv. Han frågade också Linnea om hon ville träffa honom på en fika. Han var 60 + .................... uusssccchhhhh.

Ikväll kommer Ronja, Sofie, Mikaela och Cecilia hit och då ska vi äta. Sen vet jag inte riktigt vad som händer.

Dää äää laaa göööörrrbra

Operation förvandla Louise till göteborgare är påbörjad och går bra! Jag ligger inne med en dialekt som är skånska blandad med göteborgska och drar torra skämt. Umgås för mycket med Sofie!!

Idag var vi på mallet. Köpte ett par byxor på forever21, en pyjamas från Victorias sectret (älskar den), julklapp till Celina, och duschmössor. Gud vad intressant va? Provade för första gången på manikyr också! Surare människor får man ju leta efter. Nej dit går vi inte igen!!

Har haft en slapp dag. Jobbade bara typ 3 timmar. Fast dem var ifs förjävliga så slappt vet jag väl inte om det var. Tacka gud för att jag har mycket fritid här. 

Idag beställde vi mat och det var duktigt gott. Äter typ bara pasta här, sjukt trött på det nu. Efter maten hämtade iallfall Sofie upp mig och sen åkte vi och träffade 5 andra au pairer. Vi bowlade! Var väldigt kul. Trevliga tjejer! Sen åkte vi till Cheesecake factory och åt/fikade. Nu är klockan snart halv 2 så det är väl dags att krypa till kojs. Sova i min sköna pyjamas :) 

Imorgonbitti åker familjen till New york och kommer hem sent söndag kväll. 2 dagar ensam.. I LOVE IT!! Så skönt. Imorgon är det iallfall julmarknad inne i Boston med luciatåg. På söndag blir det shopping med Sofie igen.

F 3 Dec

Har precis tränat och duschat. Nu ska jag bara slappa en stund tills Sofie är klar hos tandläkaren. Sen bär det av till Natick Mall för att bränna lite pengar.

ladies night with santa

Har haft två skitdagar med barnen så jag är glad att det är fredag imorgon och sen helg. Att jag och flickan har varit sjuka har inte gjort saker bättre. Men idag kände jag mig bra igen så jag har varit med Sofie halva dagen. Ikväll körde jag till Ronja. Sen åkte vi till ett gym som vi kanske ska börja träna på. Av att se alla träna blev vi hungriga och åkte till en resturang och åt. Lyckades pricka in "Ladies night with Santa". Var inte så kul som det låter, bara en tomte som gick runt och önskade alla god jul. Men vi hade en sjukt rolig kväll med mycket skratt.

Imorgon ska jag och Sofie till mallet och shoppa :)

W 1 Dec

Idag har jag:
- skjutsat Juli till tågstationen
- kollat på TV
- Gjort lunch och middag till mig och barnen
- Varit på gymnastik med barnen
- Nattat barnen

Så intressant var min dag! Hur har eran dag varit? Är nyfiken på vad som händer hemma. Vad hittar ni på? Rullar livet på som vanligt? Hänt något nytt? Något kul, tråkigt? Har ni något skvaller? Hör av er!! Skriv kommentar här, skriv på facebook eller skicka ett mejl till mig. ([email protected]). Jag vill veeeta!! Jag vill ha massor av uppdateringar!!

potatis

Igår hittade jag potatisar i skafferiet så jag kokte potatis till middagen. Och det var helt underbart gott! Har inte ätit potatis sen jag kom hit och när jag åt det så insåg jag hur mycket jag saknade det. Så idag till lunch fick det bli rösti. Så GOOOOTTT!!

RSS 2.0